El Gran Teatre acull l’acte de proclamació de les reines i dames de les festes d’Elx 2019

El Gran Teatre acull l’acte de proclamació de les reines i dames de les festes d’Elx 2019

L’alcalde, Carlos González, fa una crida perquè les pròximes celebracions patronals es desenvolupen feliçment i impere “el respecte, l’harmonia i la bona convivència”.

 

El Gran Teatre ha acollit la proclamació de les reines i dames de les festes d’Elx 2019. El regidor il·licità, Carlos González, i la regidora de Festes, Mariola Galiana, al costat de les regidores i regidors Patrícia Macià, Héctor Díez, Marga Antón, Vicente Alberola i Mariano Valera, a més de membres de la Corporació Municipal, han assistit a l’acte, que també ha comptat amb la presència de representants d’organismes festers i culturals locals i d’altres poblacions, en una nit de màgia i oripell en la qual reines i dames de les festes 2018 han passat el testimoni amb llàgrimes d’emoció i grans aplaudiments del nombrós públic, que rondava les set-centes persones.

Així doncs, les reines i dames d’honor sortints, la major, Esther Durá, la infantil, Miriam Román, i les seues respectives dames, Andrea Cerdán, Daniela López, Irene Soler i Tatiana Cases, han sentit l’afecte dels espectadors i les autoritats pel treball efectuat en el seu exercici fester. L’alcalde, acompanyat pel regidor de Festes, el president de la Federació Gestora de Festejos Populars, Fernando Jaén, i de la Unió de Festers del Camp d’Elx, Andrés Coves, ha entregat obsequis a les susdites i lloat el seu “talent i il·lusió al servei de les festes”, a més de reconéixer que s’han guanyat “el respecte i el reconeixement de la ciutat al complet” i de “deixar una profunda petjada a Elx i en els nostres cors” en representar les festivitats il·licitanes amb “dignitat i intel·ligència”.

Després de l’ovació de comiat, les reines i dames d’honor entrants han pujat a l’escenari per a rebre les bandes que les acrediten. Mariola Galiana les ha imposades a les dames majors i infantils, Ylenia Galiana, Inés Gómez, Almudena Peral i Aitana Agulló; mentre que, Carlos González, ha fet el mateix amb la reina major i amb la infantil, Carolina Irles i Alma Argilés. “Teniu una gran oportunitat i immensa responsabilitat: la de viure un any intens, diferent i apassionant; i la de representar les festes i la ciutat. Teniu per davant un any que us permetrà conéixer millor Elx i les seues tradicions”, ha expressat l’alcalde, que ha assegurat a les afortunades que posseeixen “el suport i la confiança” de la societat il·licitana, i els ha instat a gaudir cada moment.

“Ja tenim pregoner, tripleta del Misteri i reines; això vol dir que les nostres festes patronals estan molt a la vora”, ha conclòs González, que ha fet una crida perquè les celebracions es desenvolupen feliçment i impere “el respecte, l’harmonia i la bona convivència”.

Abans de concloure l’esdeveniment amb l’himne d’Elx i de la Comunitat Valenciana, les delegacions festeres d’Alzira, Elda, Jumella, Oriola, Sant Vicent, Dénia, Crevillent i Alacant, i de les entitats il·licitanes Grup Jerusalem, Pobladors, Associació de Belenistes, Confraria Verge dels Dolors, Junta Major de Confraries i Germanors, Societat Vinguda de la Verge, Associació de Moros i Cristians, Reial orde de la Dama d’Elx i Casa d’Andalusia, han saludat les noves reines i dames.