El regidor de Turisme assisteix a la presentació de “100 recomanacions per les destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana”

El regidor de Turisme assisteix a la presentació de “100 recomanacions per les destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana”

El regidor de Desenvolupament Turístic, Carles Molina, ha assistit aquest dijous -4 de juliol- a l’acte de presentació de la guia “100 recomanacions per a l’aplicació dels Objectius del Desenvolupament Sostenible ( ODS) a les destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana”, organitzat per la Presidència de la Generalitat i Turisme Comunitat Valenciana, i que ha tingut lloc en el Parador de Turisme de Xàbia.

Aquesta guia pretén ser una eina per a facilitar la implicació i la transformació de les destinacions turístiques valencianes, com és el cas d’Elx, des del punt de vista de la consecució dels ODS definits en el marc de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible aprovada per l’Assemblea General de les Nacions Unides en 2015. Aquesta Agenda constitueix una oportunitat única per a establir les bases d’una transformació global que conduïsca cap a models de desenvolupament incloents i sostenibles, en l’àmbit nacional i internacional.

La Comunitat Valenciana està “fermament compromesa” amb el compliment dels objectius i les metes marcats en l’Agenda 2030 per a de Desenvolupament Sostenible. Això inclou accions en diversos àmbits i requereix d’aliances i esforços combinats, tant de les administracions públiques valencianes com del sector privat i de les organitzacions de la societat civil, que han d’apropiar-se d’aquests Objectius de Desenvolupament Sostenible, i incorporara en les grans línies d’actuació del Consell. Aquestes aliances es construeixen sobre la base de principis i valors, una visió compartida i objectius comuns que prioritzen a les persones i al planeta, i són necessàries en l’àmbit  mundial, nacional, autonòmic i local.

En aquest context, la Generalitat considera que és fonamental territorialitzar les metes dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, a partir del paper fonamental que les ciutats i els governs locals, en la Comunitat Valenciana, i per a això ha elaborat aquesta guia per a aconseguir la implicació dels municipis i destinacions turístiques en aquesta transformació. La guia ofereix fins a 100 recomanacions per a garantir l’eficàcia de les seues accions de cara a la consecució dels ODS.

Elx és un de les principals destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana, i també forma part de l’Aliança de Ciutats pel Desenvolupament Sostenible aprovada pel Consell, en la qual s’inclouen els 17 municipis més poblats de la Comunitat. Per això, el regidor de Turisme, Carles Molina, ha considerat imprescindible la presència de la nostra ciutat en l’acte de presentació d’aquesta guia.