Els ‘Punts Violeta’ tornen a les Festes d’Agost per a sensibilitzar la ciutadania i prevenir comportaments masclistes i homòfobs

Els ‘Punts Violeta’ tornen a les Festes d’Agost per a sensibilitzar la ciutadania i prevenir comportaments masclistes i homòfobs

El regidor d’Igualtat, Mariano Valera, ha recordat que ‘en festes, no tot val’ i fa una crida a ‘no normalitzar qualsevol classe d’agressió’.

Com a novetat, es disposarà d’un nou Punt Violeta a Torrellano, el dia 27 de juliol en la Barraca Municipal, de 00.00 a 05.00 hores.

 

Després de l’experiència positiva durant les celebracions del passat any, els Punts Violeta tornen a les Festes d’Agost per a sensibilitzar la ciutadania il·licitana i previndre comportaments masclistes i homòfobs. Així ho ha manifestat aquest matí l’edil d’Igualtat, Mariano Valera, acompanyat per la regidora de Festes, Mariola Galiana, i per la de Joventut, Marga Antón. ‘Elx, per unes festes segures’ és el lema per a la campanya de 2019 que cerca, en paraules de Valera, “informar sobre les conductes violentes i d’assetjament que pateixen les dones i previndre agressions sexuals, així com defensar el respecte la diversitat” en el context de les celebracions patronals.

Valera ha continuat explicant que, per a 2019, es pretén repetir la campanya de l’any passat, tant el vídeo promocional com la cartelleria, fent èmfasi en el lema, i editant fullets, ventalls, marcapàgines i altre material informatiu amb el qual divulgar la funció dels Punts Violeta. Donant-li continuïtat a aquesta campanya, l’Ajuntament reforça així el compromís adquirit amb els il·licitans i les il·licitanes quant a foment de la igualtat de gènere i respecte a la diversitat, a més de la seua oposició i lluita contra la violència cap a les dones.

Tal com ha indicat l’edil d’Igualtat, la finalitat concreta dels Punts Violeta és “sensibilitzar, atendre i ajudar possibles víctimes d’agressions sexistes” per a conscienciar, previndre i gaudir de les festes “amb respecte cap a les dones, lliures d’assetjament i d’humiliacions masclistes”. Per això, segons ha dit Valera, s’ha dissenyat un protocol per a la prevenció i l’actuació en cas de violència.

Valera, que ha admés el treball conjunt entre regidories per a la realització d’aquesta iniciativa, ha recordat que també és un treball de tots els il·licitans i il·licitanes, per la qual cosa ha fet una crida als qui siguen testimonis d’una agressió, a no normalitzar-la i aportar el seu “granet d’arena” en la consecució d’una societat “més igualitària i inclusiva”.

“Les festes s’organitzen amb la intenció que gaudim totes les persones” ha recordat l’edil, que ha continuat remarcant que “en festes no tot val”, que res justifica una agressió i que, “si no és sí, és no”. Davant una situació d’assetjament, qui calla no atorga. I davant de les agressions sexistes, cal adoptar una actitud activa, no les permetes.

Per part seua, Antón ha cridat al civisme i al respecte; Galiana, a la moderació del consum de begudes alcohòliques, per a la qual cosa hi haurà una campanya específica.

Punts Violeta durant les festivitats d’agost:

Horari diürn

-Racó Fester: de l’11 al 15 d’agost al matí en l’horari comprés entre les 12.00-16.00 h i 20.00 h-00.00 h en el passeig de l’Estació.

Horari nocturn

-Barraca Municipal: del 10 al 14 d’agost, en horari comprés entre les 00.00 h a 05.00 h

-Barraca Municipal de Torrellano (novetat): 27 de juliol, en horari comprés entre les 00.00 a 05.00 h

-Punts Violeta Itinerants:

Plaça Jaume I, els dies 11 i 12 d’agost, en horari comprés entre les 00.00 a 05.00 h

I plaça Eres de Santa Llúcia, dia 14 d’agost, horari comprés entre les 00.00 a 05.00 h