Elx serà escenari de Focus Pime i Emprenedoria Comunitat Valenciana 2019

Elx serà escenari de Focus Pime i Emprenedoria Comunitat Valenciana 2019

El 5 i 6 de novembre, el Centre de Congressos acollirà la major trobada per a pimes i emprenedors de la Comunitat

El Centre de Congressos d’Elx ha sigut testimoni, aquest matí, de la primera reunió del Comité de programació per a començar a establir les bases de Focus Pime i Emprenedoria Comunitat Valenciana 2019.  L’esdeveniment, consolidat com la major trobada emprenedora de la Comunitat, se celebrarà el 5 i 6 de novembre a Elx.

La reunió ha comptat amb la participació de mig centenar de persones entre representants de l’Ajuntament d’Elx, l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), els CEEI de la Comunitat Valenciana, així com entitats i agents de l’ecosistema emprenedor de tot el territori. L’objectiu ha sigut establir els principals eixos d’actuació per a aconseguir que l’esdeveniment continue sent un referent per al teixit industrial i empresarial de la Comunitat Valenciana.

La reunió ha estat presidida pel regidor de Promoció Econòmica, Desenvolupament Turístic, Ocupació i Promoció Lingüística de l’Ajuntament d’Elx, Carles Molina, el responsable de l’àrea d’Instituts Tecnològics i CEEI d’IVACE, Mariano Carrillo i el director de CEEI Elx, Joaquín Alcázar. Molina, ha donat la benvinguda als assistents i ha agraït al Comité de Programació la confiança depositada a la ciutat d’Elx per a ser els amfitrions de Focus Pime i Emprenedoria Comunitat Valenciana. Per part seua, Mariano Carrillo, destacava que el vertader valor d’un esdeveniment d’aquestes característiques és la implicació de totes les entitats i agents de l’ecosistema que participen en aquest. El director del CEEI Elx ha sigut l’encarregat de contextualitzar l’esdeveniment i exposar els eixos transversals entorn dels quals girarà el pròxim Focus.

Sota el títol Transformació Digital, Innovació i Competitivitat la trobada pretén potenciar i donar visibilitat a eixos clau per al creixement de les organitzacions. A més, la temàtica forma part de l’Estratègia d’Especialització Intel·ligent en Investigació i Innovació, RIS3-CV, definida per a contribuir a la transformació del model productiu valencià des de la investigació i la innovació.

Seguint l’estratègia del passat any, l’esdeveniment regional, que enguany se celebra a la província d’Alacant, s’ha traslladat a la ciutat d’Elx amb l’objectiu d’arribar a tots els públics i cobrir les necessitats d’emprenedors i empresaris de tot el territori.

Durant enguany, a més de l’esdeveniment regional, els CEEI de la Comunitat Valenciana tenen previst organitzar 17 esdeveniments sectorials de llarg a llarg de tota la Comunitat amb els quals es pretén dinamitzar l’emprenedoria i la cultura empresarial. L’any passat es van organitzar 23 esdeveniments, als quals van assistir un total de 2.965 persones. Unes trobades que no serien possibles sense el suport de les entitats que formen part de l’ecosistema emprenedor de tota la Comunitat.

 

Focus Pime i Emprenedoria és una iniciativa promoguda i finançada per la Generalitat Valenciana, a través de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), dins de la seua política de suport a l’emprenedoria i la pime, i ha comptat amb el cofinançament dels fons FEDER de la Unió Europea, dins del Programa Operatiu FEDER de la Comunitat Valenciana.