Finalitza el Taller d’Escriptura Creativa Feminista, promogut per la Regidoria d’Igualtat al Centre Social de Torrellano.

Finalitza el Taller d’Escriptura Creativa Feminista, promogut per la Regidoria d’Igualtat al Centre Social de Torrellano.

En les últimes setmanes del mes de juny (del 10 al 28 de juny) ha tingut lloc un taller d’ESCRIPTURA CREATIVA FEMINISTA, que, coordinat per la formadora Arantxa Giner, es va realitzar al Centre Social de Torrellano.

Una proposta de la Regidoria d’Igualtat amb l’objectiu de:

  • Reflexionar sobre les nostres dificultats davant l’escriptura i compartir-les en grup.

  • Aprendre sobre la desigualtat de gènere i altres conceptes feministes per mitjà de l’experiència amb l’escriptura.

  • Explorar la dimensió sensitiva de l’escriptura a través del cos.

  • Adquirir eines creatives per a desenvolupar l’escriptura com a arma per a lluitar contra la desigualtat de gènere.

Aquests objectius es van complir perquè les participants van poder disposar de noves eines per a utilitzar l’escriptura d’una forma crítica i feminista. No obstant això, atés que el nivell d’escriptura i coneixement sobre el gènere va ser molt variat, es va optar per promoure un ritme d’aprenentatge en el qual cap de les dones sentira que es quedava endarrerida respecte a les altres.

En tot moment, es va decidir un tipus d’ensenyament adequat a les necessitats de la gran majoria perquè totes les participants sentiren l’espai segur i còmode, on no se’ls jutjara pels coneixements que no sabien. És per això, que va predominar el bon ambient i el suport entre companyes.

Un altre èxit del curs va ser la creació d’un relat, en la redacció del qual van col·laborar totes les assistents. El contingut del relat és una història creada per totes les dones que van arribar el curs. En finalitzar, se’ls va regalar una còpia del relat, per la qual cosa van quedar molt agraïdes i emocionades

Es pot dir que el curs va tindre potencials afegits:

  • Intercanvi d’experiències i suport entre totes les participants del grup.
  • Total disposició de les assistents per a participar en les activitats.
  • Creació de noves relacions entre dones del mateix poble, fins aleshores desconegudes o amb poca relació.
  • Un espai d’aprenentatge i convivència intergeneracional.
  • Proposta de noves reunions i altres cursos.