La Junta de Govern acorda no aplicar la revaloració cadastral per a no incrementar el rebut de l’IBI

La Junta de Govern acorda no aplicar la revaloració cadastral per a no incrementar el rebut de l’IBI

La intenció de l’Equip de Govern, expressa Héctor Díez, “és mantenir la política de moderació fiscal”

Els Pressupostos 2019 s’aprovaran en el Ple del 29 de juliol, amén de debatre’s l’elecció dels pedanis tal com va sol·licitar el Grup Popular

 

La Junta de Govern Local (JGL) ha acordat aquest divendres no acollir-se a la revaloració de coeficients dels valors cadastrals voluntària, proposta pel Ministeri d’Hisenda, als habitatges il·licitans. La intenció de l’Equip de Govern amb aquesta mesura, com ha expressat el portaveu de la JGLHéctor Díez, és “mantindre la política de moderació fiscal”.

La possible revisió del coeficient dels valors cadastrals, pujant-los en un 1,03%, significaria per a les arques municipals la recaptació de, aproximadament, un milió d’euros. No obstant això, com ha reiterat Díez, el compromís amb la ciutadania és “no incrementar els impostos en aquest mandat municipal”, per la qual cosa, ha assegurat, “l’IBI que paga cada il·licità seguirà en els mateixos imports que en la legislatura anterior”.

Díez, que ha reconegut l’esforç que suposa per al Consistori aquesta mesura “especialment a l’hora d’elaborar els Pressupostos 2020”, ha dit que l’Equip de Govern es manté ferm en la seua promesa de moderació fiscal i que considera i assumeix que és l’Ajuntament qui ha d’efectuar aquest esforç.

Pressupostos 2019 i alcaldes pedanis

El portaveu de la JGL ha concretat que en el Ple del dilluns 29 de juliol s’aprovaran els Pressupostos 2019, ja que, com ha recordat, “estem funcionant amb els prorrogats de 2018”, i tirar avant els corresponents a l’any present és, en paraules de Díez, “un dels primers compromisos d’aquest Equip de Govern”.

Així mateix, ha manifestat que es farà coincidir el Ple del dia 29 amb el Ple Extraordinari sol·licitat pel Grup Popular per a debatre l’elecció dels alcaldes pedanis. Encara que, com bé ha recordat Díez, “la facultat de designar els pedanis correspon a l’alcalde i es nomenaran la setmana que ve”.

Acceptació de la donació d’un local

Així mateix, la JGL ha donat el vistiplau a l’acceptació de la donació d’un local situat al carrer Sant Isidre número 10, propietat de l’Associació de Vídues d’Elx. El pacte que s’ha arribat amb aquesta entitat és que el Consistori haurà de destinar-lo en benefici de la ciutadania. Després de formalitzar la cessió, l’Equip de Govern estudiarà el seu ús concret.