La producció de meló de Carrissars arribarà aquesta temporada als 400.000 quilos

La producció de meló de Carrissars arribarà aquesta temporada als 400.000 quilos

La consellera d’Agricultura, Mireia Mollà, i l’alcalde d’Elx, Carlos González, donen el primer tall del fruit, acompanyats del rector de la UMH, Juan José Ruiz i de la restauradora Patricia Sanz, padrina de l’acte

 

La producció de meló de Carrissars arribarà aquesta temporada, de juny a setembre, als 400.000 quilos en unes 40 hectàrees, similar a l’any passat, segons ha informat el president de la Comunitat de Regants, Fernando Antón, durant el primer tall del fruit realitzat aquest dijous.

“La falta d’aigua ens impedeix ampliar els cultius. Si tinguérem la certesa de tindre aigua, podríem cultivar-ne més perquè el producte és rendible, però estem en una zona de reg amb sobrants de la Vega Baixa. Ens costa molt regar, recollim els retorns de regs anteriors i encara que l’aigua és molt salina ens ve bé”, ha indicat Antón.

El tall ha sigut realitzat per la consellera d’Agricultura, Mireia Mollà, i l’alcade d’Elx, Carlos González, acompanyats per la primera padrina de l’acte, Patricia Sanz, del restaurant Atelier; el rector de la Universitat Miguel Hernández, Juan José Ruiz; el president de Regs de Llevant, Javier Berenguer, membres de l’Equip de Govern i de la Corporació Municipal i representants de diferents comunitats de regants, entre altres autoritats.

La padrina del tall ha destacat del meló “la textura, l’aroma i el sabor, i a mesura que passe la campanya agafaran més dolçor i grandària”. Patricia Sanz s’ha atrevit, a més, a donar una recepta, “una cosa fresqueta i molt fàcil, un ajoblanco molt senzill: all, ametla, oli i sal; ho triturem tot amb aigua fins a aconseguir la textura desitjada. Li posarem unes boles de meló o daus, molt refrescant i nutritiu per a l’estiu”.

Per a la consellera d’Agricultura, “el meló de Carrissars és un dels productes que més uneix a totes les parts de la Conselleria perquè no solament és agricultura, identitat i bona alimentació, sinó també una manera de cultivar i treballar la terra, amb molta cura i molta eficiència en l’ús d’un recurs tan important com és l’aigua, i amb un entorn paisatgístic que permet lluitar contra la desertificació”.

L’alcalde d’Elx ha destacat que “estem donant suport al camp i a un dels productes estrela del Camp d’Elx, un sector econòmic fonamental, que crea riquesa i ocupació. Seguirem al costat del Camp d’Elx amb iniciatives com aquesta que suposen posar en el mercat un producte d’una extraordinària qualitat, que és el que venim a certificar ací. El Govern Municipal estarà sempre al costat dels agricultors i els regants en la reclamació d’aigua”.

El rector de la UMH ha assenyalat que “si l’agricultura té futur a Espanya, és amb productes com el meló de Carrissars, de qualitat diferenciada. La Universitat Miguel Hernández dona suport a aquesta iniciativa i col·laborem en projectes d’investigació amb el parc, un d’aquests per a facilitar el cultiu del meló d’una forma més ecològica”.