L’Ajuntament confirma que la presentació d’ofertes a la contracta de Neteja segueix endavant

L’Ajuntament confirma que la presentació d’ofertes a la contracta de Neteja segueix endavant

El regidor, Héctor Díez, espera que abans del 5 de setembre haja resolució definitiva del Tribunal Administratiu Central per a procedir a l’obertura d’ofertes tal com estava previst

El procés de licitació del servei de Neteja viària i recollida de residus segueix el seu curs. Així ho ha confirmat el regidor de Neteja, Héctor Díez, després de conéixer-se hui una resolució provisional del Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals (TACRCen el qual diu que “se suspén el procediment sense que afecte el termini de presentació d’ofertes”. “El Tribunal ha decidit mantindre la presentació d’ofertes fins al 5 de setembre, tal com estava previst. És a dir, que les empreses poden continuar presentant les seues ofertes amb total normalitat i arribat el 5 de setembre, si no hi ha una resolució definitiva del TACRC, no es podrà procedir a l’obertura de les ofertes presentades”, ha explicat Héctor Díez, qui ha afegit que “jo estic convençut que això no ocorrerà. Esperem que aquest organisme, que recorde, depén del Ministeri d’Hisenda, dicte una resolució definitiva abans perquè arribat aquest dia tinga lloc l’obertura de pliques”. L’edil ha insistit que el procediment dut a terme pels tècnics municipals ha sigut “modèlic”. “El procés ha sigut transparent i participatiu. Hem mantingut des d’un primer moment contactes amb els grups municipals, associacions de veïns, representants dels treballadors d’Urbaser, institucions acadèmiques i una consulta preliminar amb les empreses del sector. A més, hem dut a terme una consulta ciutadana en la qual hem donat veu a tots els col·lectius i ciutadans perquè hi feren les seues aportacions, algunes de les quals s’han tingut en compte en la redacció dels plecs”, ha dit Díez. El regidor ha dit que “estem davant un bon contracte molt beneficiós per a la ciutat: S’incorporaran vehicles propulsats per energies netes, que reduiran notablement les emissions de CO₂. A més, es garantirà un ús eficient de l’aigua o la utilització d’aigua regenerada quan siga possible. També s’implantarà la recollida de la fracció orgànica i més rutes de recollida selectiva per a cartó, paper i envasos”. D’altra banda, en les pedanies amb nucli urbà s’implantaran punts nets de proximitat i zones de compostatge comunitari. Per a Héctor Díez, el recurs presentat per diverses associacions resulta “extemporani i mancat de legitimació”, per això “l’Ajuntament demana al TACRC que ho desestime i permeta l’obertura d’ofertes perquè Elx compte com més prompte possible amb el servei de neteja que mereix”.