L’Ajuntament d’Elx celebra el Dia LGTBI amb desplegament de banderoles de l’arc de Sant Martí i lectura d’un manifest reivindicatiu

L’Ajuntament d’Elx celebra el Dia LGTBI amb desplegament de banderoles de l’arc de Sant Martí i lectura d’un manifest reivindicatiu

Les corporacions locals reclamen més finançament per a garantir la igualtat efectiva de les persones

 

“Reclamem l’elaboració i aplicació d’una política europea pluriennal de protecció dels drets fonamentals de les persones LGTBIQ+ que preste especial atenció a la discriminació múltiple i a la violència l’origen de la qual es troba en l’orientació sexual i en la identitat de gènere”, assenyala el manifest llegit pel regidor d’Igualtat, Drets Socials i Polítiques Inclusives, Mariano Valera, en la plaça de Baix amb motiu de la celebració del Dia Internacional LGTBI, un acte en el qual també han estat l’alcalde, Carlos González, i membres de l’Equip de Govern i de la corporació municipal.

“Afirmem que no són possibles les polítiques d’igualtat sense els ajuntaments i reivindiquem la necessitat de dotar les entitats locals de finançament suficient per a dur a terme competències en aquesta matèria que ens permeten assegurar la implantació adequada de totes les iniciatives necessàries per a garantir la igualtat efectiva de les persones”, precisa el manifest.

Per a la commemoració d’aquest Dia Internacional de l’Orgull LGTBI s’han desplegat dues banderoles amb els colors de l’arc de Sant Martí, s’ha hissat una bandera del moviment en el Passeig de l’Estació i aquest divendres -26 de juny- es va il·luminar el Molí Real.

Després de la lectura del manifest davant més de mig centenar de persones, s’han soltat globus de colors com a símbol de tolerància, respecte, igualtat i inclusió.

>>MANIFEST