L’Ajuntament distribuirà 20.000 cendrers portàtils per a aconseguir unes platges d’Elx lliures de puntes de cigarret

L’Ajuntament distribuirà 20.000 cendrers portàtils per a aconseguir unes platges d’Elx lliures de puntes de cigarret

El regidor de Neteja, Héctor Díez, i el gerent d’Urbaser, Alberto Bleda, presenten la campanya “Amb coneixement” que pretén conscienciar sobre els efectes de deixar les puntes de cigarret en l’arena

El regidor de Neteja, Héctor Díez, i el gerent d’Urbaser, Alberto Bleda, han presentat aquest matí la campanya “Amb coneixement. Per unes platges lliures de puntes de cigarret”. Una iniciativa que persegueix conscienciar els/les fumadors/es sobre els efectes contaminants d’una punta de cigarret. I és que, tal com ha informat Díez, “una punta de cigarret tarda una dècada a degradar-se en el mar i pot contaminar fins a deu litres d’aigua i l’arena amb cadmi, ferro i arsènic”. El regidor ha indicat que “des de l’Ajuntament d’Elx i Urbaser volem un estiu amb unes platges netes de puntes de cigarret i per això proposem un estiu amb coneixement a través de la qual repartirem 20.000 cons de plàstic reciclat i reutilitzable a manera de cendrer portàtil perquè els fumadors hi depositen les seues puntes de cigarret”. Díez ha dit que del 29 de juliol a l’1 de setembre s’instal·laran a les platges del litoral il·licità unes carpes per a conscienciar els ciutadans sobre la necessitat d’utilitzar cendrers portàtils perquè les platges estiguen lliures de puntes de cigarret. A més, es repartiran díptics informant dels perjudicis de deixar les puntes de cigarret a les platges. En total, les carpes informatives es col·locaran en 20 punts des dels quals es realitzaran directes de Facebook amb entrevistes a través d’Elxmesnet. “Això sí, totes aquestes campanyes han d’anar acompanyades per la participació activa de la ciutadania”, ha conclòs Héctor Díez. En aquesta mateixa línia, Alberto Bleda ha indicat que és important dur a terme aquestes campanyes de conscienciació per a buscar la participació ciutadana. Al costat de les carpes, Bleda ha explicat que es col·locarà l’urna que en el seu moment es va presentar per a mostrar quantes puntes de cigarret es recollien diàriament als carrers d’Elx, més de 35.000. “Cal donar importància a aquest tema, ja que les puntes de cigarret són un residu xicotet però altament contaminant”.