L’Ajuntament inverteix més d’un milió d’euros en la millora i manteniment de centres educatius

L’Ajuntament inverteix més d’un milió d’euros en la millora i manteniment de centres educatius

El regidor de Manteniment, Héctor Díez, i la regidora d’Educació, María José Martínez, visiten les obres de construcció d’una aula per a dos anys en el col·legi L’Alcudia.

L’Ajuntament aprofita les vacances d’estiu per a realitzar obres de millora en un total de 14 centres educatius.

 

El regidor de Manteniment, Héctor Díez, i la regidora d’Educació, María José Martínez, han visitat les obres que l’Ajuntament està duent a terme en el col·legi L’Alcudia, on s’està creant una aula per a xiquets i xiquetes de dos anys.

Tal com ha explicat la regidora “les obres van començar a principi del mes de juliol i esperem que estiguen concloses a principis d’agost, amb la qual cosa, podrem comptar amb una nova aula de dos anys a Elx. Cal recordar que aquesta serà ja la tercera, després de la posada en marxa de les aules de dos anys de l’Ausiàs March i del Dama d’Elx”.

Martínez ha afegit que “aquesta actuació s’emmarca en la política de l’Equip de Govern de continuar treballant, com es va fer en l’anterior legislatura, a fomentar l’educació pública en aquesta edat de dos anys, ja que hi ha una demanda impressionant en aquesta ciutat. De fet, ací sabem que s’ha quedat una ampla llista d’espera”.

Per part seua, Héctor Díez, ha indicat que com és habitual en els últims anys, “estem aprofitant el període vacacional per a realitzar obres de millora en els centres escolars. En aquests moments estem actuant en un total de 14 col·legis, en els quals s’estan duent a terme millores en els lavabos, en la pintura de les aules, en l’adequació dels patis i, sobretot, en la creació de noves zones d’ombres amb la col·locació de pèrgoles. L’objectiu és que quan comence el curs, al setembre, tots aquests treballs estiguen finalitzats i la xicalla assistisca a classe en les millors condicions”.

Héctor Díez ha recordat que, fruit del ferm compromís de l’Equip de Govern amb l’educació pública, el pressupost anual per a manteniment de centres escolars és de més de 600.000 euros, una xifra que contrasta amb els 175.000 euros que es destinaven en 2015.

“És una partida que s’ha anat incrementant gradualment des que vam accedir al Govern Municipal. Hui dia supera els 600.000 euros i la nostra intenció és continuar incrementant aquesta partida per que són moltes les peticions que ens arriben des dels centres”, ha indicat Díez, qui ha afegit que “als 600.000 euros cal sumar les partides addicionals que es van registrar en el Pla d’Inversions per valor de 500.000 euros per a atendre peticions com l’arranjament de pistes o la creació d’ombres. D’aquesta forma, en el pressupost prorrogat de 2019 podem estar parlant de la partida general de 600.000 euros als quals cal afegir els 500.000 euros del Pla d’Inversions. És a dir, més d’un milió d’euros destinats al manteniment i millora de col·legis”.

OBRES PREVISTES EN COL·LEGIS (ESTIU 2019) PER LA BRIGADA MUNICIPAL:

• CENTRE D’EDUCACIÓ ESPECIAL TAMARIT: Reforma i condicionament de lavabos en planta 1a i planta 2a.
• CEIP MARIANO BENLLIURE: Reforma de sala de caldera per a instal·lació de nova caldera en pavelló d’infantil.
• CEIP L’ALCUDIA: Reforma i condicionament d’aula d’infantil per a xiquets de 2 anys (modificació de lavabo en aula, i un de nou per a pati infantil).
• CEIP LA GÀL·LIA: Reforma i condicionament amb ampliació de nova aula per a primària.
• CEIP SANT FERRAN: Reparació xarxa de sanejament en cuina.
• CEIP JAUME BALMES: Ampliació de pati per a infantil.
• CEIP FRANCESC CANTÓ: Reparació de paviment en lavabo d’aula d’infantil.
• CEIP LA BAIA: Reparació de taulells en menjador i cuina.
• CEIP CARLES III (Núm. 37): Pintura de la planta 1a i 2a.
• EI ROSA FERNÁNDEZ: Col·locació de banyera en lavabo infantil.
• CEIP MIGUEL DE CERVANTES: Obres i col·locació de porta en pati interior.
• CEIP VERGE DE L’ASUNCIÓN: Reparació de taulells en menjador i cuina.
• EI DON CRISPÍ: Pavimentat de cambra frigorífica en cuina.
• EI DON CRISPÍ: Reforç de pilars en pèrgola de pati.