Més de 1.700 efectius vetlaran per la seguretat en les Festes d’Elx

Més de 1.700 efectius vetlaran per la seguretat en les Festes d’Elx

L’alcalde afirma que Elx és una ciutat segura en festes i que entre les prioritats estan el control de la venda d’alcohol a menors i la prevenció d’agressions sexuals, juntament amb això, la vigilància perquè es faça un ús correcte de la pólvora.

L’alcalde ha anunciat que un dispositiu de més de 1.700 efectius vetlarà per la seguretat de les Festes d’Agost del 7 al 15 d’agost. Així ho ha explicat l’alcalde, Carlos González, després de la celebració de la Junta de Seguretat Local en la qual s’han citat els representants dels cossos de seguretat de l’Estat per a coordinar les actuacions. En la reunió, ha estat també present la nova subdelegada del Govern, Araceli Poblador.

L’alcalde ha dit que “les Festes d’Elx són festes segures. La implicació dels cossos de seguretat de l’Estat i del dispositiu sanitari garanteixen que els il·licitans, les il·licitanes i els visitants gaudisquen d’unes festes segures; i això és producte del treball continuat any rere any, de la coordinació dels diferents cossos de seguretat de l’Estat que dona com a resultat el bon funcionament d’un dispositiu que pot estar per damunt dels 1.700 efectius entre Policia Local i Nacional, Guàrdia Civil, Bombers, Protecció Civil, atenció sanitària i operaris municipals”.

El dispositiu està previst del 7 al 15 d’agost, s’intensificarà en els dies de major assistència de públic cas de la Nit de l’Albà i la Roà, o el Castell de Focs Artificials.

L’alcalde ha explicat que una de les principals preocupacions en les quals s’ha posat l’accent és el control de consum i de venda d’alcohol a menors. “No cal dir que aquesta és una de les prioritats principals tant per a la Policia Nacional com per a la Local. Cal previndre i evitar les intoxicacions etíliques i la venda d’alcohol a menors”.

D’altra banda, ha indicat que entre els punts prioritaris també es troba el control de la pólvora en els dies previs a la Nit de l’Albà, així com el mateix dia 13, “ja que es manegen milers de quilos de pólvora i cal ser estrictes i garantir que el seu ús es duga a terme en condicions de màxima seguretat”.

“A més, hem establit com a objectiu prioritari fer el màxim èmfasi en la prevenció de les agressions sexuals. L’any passat,la Policia Local i la Policia Nacional van fer un gran esforç en les festes de 2018 orientat a un dispositiu específic de prevenció d’aqueix risc que tant ens preocupa.Juntament amb això tornarem a traure al carrer els Punts Violeta per a assessorar aquelles joves que ho necessiten.”