La Regidoria de Drets Socials posa en marxa un pla d’inserció laboral per a 90 persones en risc d’exclusió social

La Regidoria de Drets Socials posa en marxa un pla d’inserció laboral per a 90 persones en risc d’exclusió social

El projecte compta amb una subvenció de 134.000 euros de la Conselleria de Polítiques Inclusives, es desenvoluparà fins al pròxim 31 de desembre i està prevista la contractació de set treballadors per a desenvolupar-lo

La Regidoria de Drets Socials posarà en marxa el pròxim dia 2 de setembre un projecte d’itineraris integrats d’inserció sociolaboral per a col·lectius de risc que beneficiarà a 90 persones i per al qual s’ha previst la contractació d’experts en prospecció laboral, segons ha informat el regidor de l’àrea, Mariano Valera. “L’Ajuntament d’Elx, a través de la regidoria d’Igualtat, Drets Socials i Polítiques Inclusives, ha elaborat un projecte de desenvolupament d’itineraris d’inserció sociolaboral per a 90 persones, 45 homes i 45 dones, en situació d’especial vulnerabilitat o en risc d’exclusió social, localitzats principalment en els barris de Palmerars i Carrús“, ha assenyalat el regidor. “Per la resolució de 5 de juliol de 2019 la Conselleria de Polítiques Inclusives concedeix a l’Ajuntament una subvenció de quasi 134.000 euros destinada a finançar les despeses corrents de la realització del projecte, que preveu actuacions d’inclusió en els referits itineraris”, explica l’edil. Aquests itineraris contemplen en un primer moment la realització del diagnòstic de la persona amb la finalitat d’establir el perfil d’ocupabilitat i, en una segona part, el disseny de l’itinerari que comprén actuacions com atenció i orientació dels participants, desenvolupament de coneixements i aptituds per a realitzar l’activitat, competències funcionals i familiarització amb tècniques de cerca d’ocupació. També es farà prospecció i intermediació laboral amb l’empresa i suport en l’ocupació. Al llarg del procés es realitzaran tutories individualitzades i col·lectives. L’Ajuntament contractarà set professionals per a executar el projecte, un coordinador, un administratiu i cinc experts en prospecció laboral. El projecte finalitzarà el 31 de desembre d’enguany.