L’Ajuntament espera que les primeres obres d’Edificant s’inicien en les pròximes setmanes

L’Ajuntament espera que les primeres obres d’Edificant s’inicien en les pròximes setmanes

La regidora d’Educació, María José Martínez, anuncia que ja s’han adjudicat els treballs per a la construcció de tres aules d’Infantil en Els Garrofers i el menjador del Jaume Balmes

Durant el mes de setembre s’espera que es liciten les obres de creació de noves aules de la Gàl·lia, la Vallverda i Montserrat Roig.

La regidora d’Educació, María José Martínez, ha informat hui sobre l’estat en què es troben les diferents actuacions que s’emmarquen en el Pla Edificant de millora de les infraestructures educatives a Elx.

Un pla impulsat pel Consell del Botànic en 2017 juntament amb els ajuntaments de la Comunitat Valenciana que suposarà per a Elx la inversió més gran en infraestructures educatives no universitàries de les últimes dècades.

Així ho ha recordat la regidora d’Educació, María José Martínez, qui ha insistit que “Elx és la ciutat que més projectes ha presentat a Edificant, cosa que reflecteix la importància que té per a aquest Equip de Govern, igual que la tenia per al de la passada legislatura, l’educació pública. Per a nosaltres és una prioritat treballar per a aconseguir una educació pública universal i de qualitat”.

Quant a l’estat en el qual es troben els diferents projectes, Martínez ha destacat que en els pròxims dies s’iniciaran les obres de construcció de tres aules d’Infantil en el col·legi Els Garrofers, obres que tenen un termini d’execució de sis mesos i el seu pressupost és de 357.000 euros.

En una fase similar està la construcció d’un menjador en el col·legi Jaume Balmes, una actuació que compta amb un pressupost de 357.000 euros i s’espera que l’obra, que ja està adjudicada, comence el mes de setembre.

També està en fase de contractació la construcció de tres aules d’Infantil en el col·legi La Gàl·lia amb un pressupost de 357.000 euros i un termini d’execució de sis mesos. En aquest cas, a finals de setembre finalitza el termini de presentació d’ofertes i es procedirà a la licitació de les obres.

En el mateix punt està la creació de tres aules d’educació Infantil en el col·legi de la Vallverda (322.000 euros).

Pendent de licitar està l’ampliació de dues aules en l’IES Montserrat Roig. “També està en Contractació l’assistència tècnica per a la redacció del projecte i posterior direcció d’obres de les aules d’Infantil i aules addicionals a la Baia (121.000 euros)”, ha explicat la regidora, que ha afegit que està en fase d’adjudicació dels honoraris de redacció del gimnàs el López Orozco, també amb retenció de crèdit però sense licitar; la construcció del col·legi 37 en la zona de Trabalon i el projecte de construcció del nou Verge de la Llum, que s’està consensuant amb la comunitat educativa del centre que ha plantejat millores en el projecte tècnic inicial.

Quant a les actuacions pendents d’aprovació per part de Conselleria (l’Ajuntament ja ha presentat el projecte tècnic a Conselleria i s’està pendent de la seua aprovació per a iniciar la licitació) és la creació de sis aules d’Infantil i un gimnàs en el col·legi Rodolfo Tomás Samper de l’Altet, la construcció d’un gimnàs en el Vicente Blasco Ibáñez i el projecte d’ampliació de l’IES Sixto Marco per a albergar el Centre de Referència Nacional del Calçat.

I juntament amb això, i al marge d’Edificant, estem treballant des de l’Ajuntament amb la Conselleria d’Educació per a la construcció de l’IES Núm. 11, Vicente Verdú.

“Cal recordar que ja es va pujar a la Plataforma de Contractació del Sector Públic i que a partir del 18 de setembre s’avaluaran les ofertes presentades per a adjudicar les obres”, ha assenyalat Martínez, que ha afegit que “ja estem parlant de realitats”.

Una altra obra que és a càrrec exclusivament de Conselleria és la construcció del nou col·legi de La Paz, una vegada que es va consensuar entre Ajuntament, Generalitat i comunitat educativa que aquesta era la millor solució. “Ens consta que en Conselleria ja estan redactant aquest projecte que al desembre estarà finalitzat i que a principis de 2020 es licitarà el projecte tècnic”, ha conclòs la regidora.