L’alcalde reivindica el retorn permanent de la Dama a mitjà o llarg termini

L’alcalde reivindica el retorn permanent de la Dama a mitjà o llarg termini

L’alcalde reivindica el retorn del bust ibèric durant la tradicional visita al jaciment arqueològic de l’Alcudia, lloc on el bust ibèric va ser trobat fa 122 anys.

“Volem que la Dama torne a estar de forma permanent entre nosaltres. Estic convençut que amb l’esforç de tots prompte ho aconseguirem”, va manifestar ahir l’alcalde d’Elx, Carlos González, durant la visita al jaciment arqueològic de l’Alcudia en companyia de la Dama Vivent, Neus Almarcha; els membres de la Reial Orde de la Dama, amb la seua presidenta, María del Carmen Pérez Cascales, al capdavant; el director del Parc Arqueològic, Alejandro Ramos; i membres de l’Equip de Govern i de la Corporació Municipal amb motiu del 122 aniversari de la troballa del bust ibèric.

La visita al jaciment, que tradicionalment es realitzava el dia 4 al matí, s’ha canviat enguany per a la vesprada amb la finalitat d’evitar les fortes calors d’agost. I tal com van expressar representants de la Reial Orde, entitat organitzadora, ha sigut un èxit degut a la presència del nombrós públic que va acudir en els seus vehicles particulars o en els autobusos disposats per l’Ajuntament il·licità.

“És important que, any rere any, els il·licitans i les il·licitanes vinguem a l’Alcudia per a rememorar un esdeveniment tan important per a la nostra ciutat, com la troballa de la Dama. Enguany hi ha nova Dama Vivent, Neus Almarcha, i vull agrair-li l’esforç que fa acompanyant-nos en aquest moment”, ha indicat Carlos González.

L’alcalde ha agraït el treball de la Reial Orde de la Dama d’Elx per organitzar l’acte i el de la Fundació Universitària L’Alcudia, “per un esforç importantíssim de posada en valor del nostre patrimoni arqueològic, així com la dedicació i el talent de la família Ramos des de fa dècades”.

“Aquest acte té una doble finalitat. D’una banda, fer veure com és d’important la Dama d’Elx per a la nostra ciutat, que ens fa visibles a Espanya i al món. La Dama és una icona recognoscible mundialment. Però també per a recordar al món sencer, i especialment al Govern d’Espanya i al Museu Arqueològic Nacional, que els il·licitans i les il·licitanes volem la nostra Dama i volem que estiga a Elx”, ha expressat el regidor il·licità.

“Estem treballant en els últims anys de la mà de la Generalitat Valenciana, de la Reial Orde de la Dama, de col·lectius i associacions i amb la Corporació Municipal. La ciutat en el seu conjunt està treballant per a una cessió temporal, com ja ho va fer en 2006, quan vam ser capaços de demostrar que podíem tindre la Dama ací, cuidar-la, garantir la seua seguretat i aprofitar els beneficis socioeconòmics que va tindre per a la nostra ciutat”, ha explicat González.

“Hui, 13 anys després, continuem anhelant el mateix. Reivindiquem que la Dama torne a Elx, volem una cessió temporal, però amb la mirada en el mitjà i llarg termini, Elx vol que la seua Dama torne a estar de forma permanent entre nosaltres. I estic convençut que amb el treball de totes i tots, de les institucions, amb la suma dels esforços, prompte aconseguirem que la Dama d’Elx torne a estar al servei de les il·licitanes i dels il·licitans”, ha subratllat Carlos González.

Amb motiu del 122 aniversari de la troballa de la Dama, es va preparar un acte institucional, a partir de les 20.15, en la plaça del Congrés Eucarístic, al costat de la basílica de Santa Maria.