L’Escorxador continua superant-se i per les seues sales passaren més de 10.000 persones de març a agost

L’Escorxador continua superant-se i per les seues sales passaren més de 10.000 persones de març a agost

La regidora de Cultura, Marga Antón, destaca que els tallers han tingut una ocupació del cent per cent, i que l’increment del públic ha sigut del 24% respecte a l’any passat

La regidora de Cultura, Marga Antón, i el programador de L’Escorxador, José Luis Mas, han fet balanç de la marxa del centre de cultura L’Escorxador en els últims mesos, un espai pel qual de maig a agost han passat 10.500 persones, la qual cosa suposa un increment de públic del 24% respecte al mateix període de l’any passat. Així ho ha explicat la regidora, qui ha afegit que “la franja d’edat majoritària entre els espectadors i les espectadores és de 14 a 50 anys, una mitjana que ha baixat bastant respecte a anys anteriors, els concerts com el de Cariño o Pepino y Crawford que han atret un públic més jove”. Segons ha explicat Antón, cal destacar les 6 projeccions de cinema que es van celebrar en el cicle “Cinema d’Estiu”, quatre de les quals van tindre aforament complet (unes 450 persones). A més, “L’Escorxador en festes” celebrat el 10 d’agost va reunir 1.600 persones a la seua terrassa. Quant als festivals, cal assenyalar que han passat més de 5.400 persones: Festival LGTBI+ Diversa (1.500), Meed 2019 (2.000), Deploy Metall Fest (700) i FITELX (1.200). Respecte als tallers, Marga Antón ha indicat que “el programa formatiu Estiu dels arts” ha tingut una ocupació del cent per cent i s’han registrat llistes d’espera. Es tracta de l’Escola d’estiu artística per a xiquets i xiquetes, joves de 12 a 30 anys amb el projecte ARTprende de la Regidoria de Joventut i públic adult amb tallers formatius dirigits sobretot a professionals de les Arts Escèniques. “Creiem fermament que la formació artística s’ha de fomentar des de la més primerenca edat, és per això que L’Escorxador aposta per un projecte formatiu de dirigit als i les més joves amb el suport de la Regidoria de Joventut així com tallers dirigits a afeccionats i a professionals de les Arts, com són els casos de “Dansa per a tots” a càrrec d’OtraDanza o del taller “La persistència de la memòria” de Paco Macià”, ha assenyalat la regidora. Una altra dada destacable és que el 67% de la programació és produïda íntegrament per artistes il·licitans i il·licitanes, amb un total de 23 de les 34 activitats programades al llarg de quatre mesos. A més, la responsable de Cultura ha anunciat que després del bon acolliment de la Mostra de Teatre Amateur de la Comunitat Valenciana, al setembre la Federació de teatre amateur de la Comunitat celebrarà en L’Escorxador el seu tradicional “Mig any” que suposa la trobada dels diferents grups de teatre amateur de la Comunitat Valenciana abans de l’Assemblea anual que se celebra a l’abril. Se celebraran en L’Escorxador diverses activitats amb l’eix central de la formació artística. Finalment, Marga Antón ha indicat que l’ocupació de les Sales Taller al llarg d’aquests 4 mesos ha sigut quasi del 100%. “El 70% de les sales s’ha ocupat per a creació de nous espectacles o assajos i el 30% restant formaven part de les Residències Artístiques. En aquest moment les companyies de dansa OtraDanza i Danseu-vos així com la Companyia Ferroviària estan produint en el Centre els seus nous espectacles així com una companyia de dansa polonesa dirigida per l’il·licità Gabriel Rodríguez Almagro“. Paritat José Luis Mas ha destacat que L’Escorxador està complint amb el compromís aconseguit amb l’associació “Clàssiques i modernes” a la recerca de la paritat 60/40 com a mínim. “Nosaltres dins d’aqueixos estàndards estem just en la paritat, al llarg d’enguany hem comptat amb 256 dones artistes per 254 homes, és de dir que més del 50% de la programació està creada per dones”, ha indicat José Luis Mas, que ha explicat que la dona continua estant en minoria en qüestions tècniques, cas d’il·luminació i so, però per contra hi ha majoria de ballarines, coreògrafes o actrius. “Cal destacar que Elx és un dels pocs municipis de la Comunitat Valenciana i l’únic de la província que compleix amb la proposta d’aconseguir una paritat entre homes i dones tal com proposa “Clàssiques i modernes””, ha conclòs el programador.