Visita de l’alcalde a la Pirotècnia Ferrández, responsables d’un espectacle únic en el món, la Nit de l’”Albà”

Visita de l’alcalde a la Pirotècnia Ferrández, responsables d’un espectacle únic en el món, la Nit de l’”Albà”

L’alcalde visita les instal·lacions de l’empresa que porta 28 anys encarregada de l’espectacle de focs artificials de la nit del 13 d’agost.

L’alcalde, Carlos González, acompanyat per la regidora de Festes, Mariola Galiana, i per la regidora de Participació, Puri Vives, ha visitat aquest matí la Pirotècnia Ferrández de Redovà que un any més, amb aquest sumen 28, és l’encarregada del desenvolupament pirotècnic de la Nit de l’Albà.

L’alcalde ha conegut de primera mà el procés artesanal de confecció de les palmeres i coetaes que es disparen en la nit del 13 d’agost.

“Hem visitat la Pirotècnia Ferrández i comprovat que tot està llest perquè els il·licitans i les il·licitanes gaudisquen intensament de la nit més màgica que es viu a la ciutat”, ha indicat l’alcalde, qui ha afegit que “hem comprovat com es duu a terme un treball absolutament manual amb un mètode artesanal i amb fórmules secretes que es transmeten de generació en generació i que ens permet gaudir d’una nit única en la qual tindrem una impressionant Palmera de la Verge, formada per més de mil coetons i cent quilos de pólvora, que il·luminarà la ciutat amb una altura de 250 metres i un diàmetre de 600 metres. Una palmera majestuosa que permetrà que durant 25 segons la nit es torne blanca”.

González ha recordat que el pressupost global per a la Nit de l’Albà ronda els 60.000 o 65.000 euros. “L’estructura de la Nit de l’Albà es manté molt similar a la d’anys anteriors encara que sí que es produeixen xicotets canvis con el trasllat de dos coetaes a l’avinguda de la Llibertat per a reforçar-la com a punt de llançament”, ha indicat l’alcalde, i ha aclarit que les mesures de seguretat que cal adoptar, i altres condicionants, fan que no es puguen dur a terme massa canvis en els llançaments.

“La Nit de l’Albà és una fusió de sensacions producte de la combinació de llum i so i del saber fer d’una empresa com la Pirotècnia Ferrández que després de 28 anys atresoren un saber fer de dècades i cada any se superen i ens sorprenen, i fan que les il·licitanes i els il·licitans mirem al cel bocabadats”, ha indicat l’alcalde.

González ha destacat el fet que l’elaboració de la Palmera de la Verge comporta el treball continuat de tres persones durant tres mesos. “Són mil coetons que s’elaboren a mà i que suposen la concentració de més d’un centenar de quilos de pólvora, que estan premsats i pegats un a un. És a dir, un intens treball de tres mesos que es consumeixen en 25 segons d’una intensitat lumínica única per al gaudi d’il·licitans, il·licitanes i visitants. La Palmera de la Verge és una palmera única en el món, és la palmera més potent, amb més lluminositat, més ràdio i més amplitud que es dispara en cap lloc. És un dels nostres senyals d’identitat que compartim amb els i les visitants, i també amb tothom gràcies als mitjans de comunicació i les xarxes socials”.

Per part seua, Manuel Ferrández ha explicat que enguany hi haurà 15 punts de llançaments, i ha afegit que ja s’han començat a col·locar als terrats les eines necessàries per a muntar els focs que es dispararan la nit del dia 13.