Activitats programades al Clot de Galvany

Activitats programades al Clot de Galvany

29 – SETEMBRE. TALLER TEORICOPRÀCTIC: LIBÈL·LULES I ESPIADIMONIS AL CLOT.

El Clot de Galvany alberga una important varietat d’insectes entre els quals podem trobar una àmplia varietat de libèl·lules i espiadimonis, que uneixen a la seua bellesa, l’important paper que juguen com predadores d’altres insectes, alguns dels quals resulten molestos per a l’ésser humà, i el seu interés com a bioindicadors de la qualitat ambiental del medi natural. Gràcies a la col·laboració de la Societat Odonatológica de la Comunitat Valenciana (SOCV) i als seus experts, acostem els i les participants al coneixement d’aquest extraordinari grup d’animals.
Activitats en el PNM del Clot de Galvany:

Dia 29 de setembre.
10.00 – 13.30. Taller teoricopràctic: “Libèl·lules i espiadimonis en el Clot”. Pel que fa al contingut teòric, la xarrada versarà principalment sobre el cicle de vida de les libèl·lules, morfologia, alimentació, depredació, diferència entre libèl·lula i espiadimonis, espècies que volen al Clot i alguna curiositat sobre aquests animals; i la pràctica consistirà en una visita al paratge per a intentar veure en viu a aquestes espècies des dels llocs d’observació, explicant alguna curiositat sobre elles, de la mateixa manera que intentarem respondre a les preguntes que se’ns vagen formulant.

PRIMER CAP DE SETMANA D’OCTUBRE. DIA MUNDIAL DELS OCELLS.

Aquesta celebració ha sigut instituïda a nivell mundial per BirdLife International, i a Espanya serà coordinat per la Societat Espanyola d’Ornitologia (SEU/BirdLife). Amb les activitats desenvolupades es pretén donar a conéixer el món dels ocells, la seua importància i la problemàtica ambiental entorn d’elles.

Activitats al PNM del Clot de Galvany:
Dies 5 i 6 d’octubre.
10.00 – 12.00. Visita guiada temàtica: “Els ocells del Clot”. Per a aquells/es que no posseïsquen prismàtics o guies d’ocells, el personal del paratge els prestarà aquest material, amb el qual, guiats i assistits pels monitors, podran observar i identificar, en plena naturalesa, la gran varietat d’ocells que existeixen en el paratge. Al llarg del recorregut es realitzarà una visita a l’estació d’anellament científic d’ocells per a conéixer i observar aquesta tasca d’estudi i seguiment de xicotets ocells i d’aquesta manera tindre l’oportunitat d’observar de prop a determinades espècies la detecció de les quals i identificació en el camp pot ser difícil.
16.00 – 17.30. Taller teoricopràctic: “Iniciació a l’observació d’ocells”. Oportunitat per als qui vulguen iniciar-se com ornitólogos per a conéixer nocions bàsiques de morfologia i ecologia dels ocells; utilitat, prestacions, maneig i conservació d’instrumental bàsic com els prismàtics i telescopis d’observació terrestre; maneig de guies d’identificació d’ocells, els seus rastres i restes, la utilitat de les audioguies, i el codi de bona conducta de l’ornitòleg.

 

Consulta la programació anual d’activitats