Adif prepara les proves de seguretat amb trens de passatgers en la línia de l’AVE Madrid-Elx

Adif prepara les proves de seguretat amb trens de passatgers en la línia de l’AVE Madrid-Elx

L’alcalde d’Elx, Carlos González, es reuneix a Madrid amb el secretari general d’Infraestructures, Julián López Milla; la presidenta d’Adif, Isabel Pardo; i el comissionat del Govern per al Corredor Mediterrani, Josep Vicent Boira

L’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) està preparant les proves de seguretat amb trens de passatgers de Renfe en la línia d’alta velocitat Madrid-Elx amb fi de completar els imprescindibles tests per a posar en marxa el servei, segons ha exposat aquest matí a Madrid el secretari general d’Infraestructures, Julián López Milla, a l’alcalde d’Elx, Carlos González, durant una reunió celebrada en el Ministeri de Foment.

En aquesta reunió també han participat la presidenta d’Adif, Isabel Pardo; el comissionat del Govern per al Corredor Mediterrani, Josep Vicent Boira; el subdirector general de Planificació Ferroviària, Jorge Ballesteros; la regidora d’Urbanisme de l’Ajuntament il·licità, Ana Arabid; i tècnics/ques municipals i del ministeri.

La fase de proves crítiques realitzades en aquesta línia amb trens laboratori s’han superat bé, tal com han explicat responsables del ministeri durant la reunió. Tant els resultats d’aquestes proves com els que s’obtinguen amb els trens de passatgers, fins a 200 quilòmetres per hora en un primer període, seran determinants per a la posada en marxa del servei.

D’altra banda, en aquesta reunió també es van abordar diferents aspectes relacionats amb el desenvolupament del Corredor Mediterrani a la Comunitat Valenciana i de l’impuls a la connexió de la Xarxa de Rodalia amb l’estació de l’AVE a Elx.