AFAE reivindica una necessària #EVOLUCIÓ per a garantir la comprensió i l’abordatge integral de l’Alzheimer

AFAE reivindica una necessària #EVOLUCIÓ per a garantir la comprensió i l’abordatge integral de l’Alzheimer

AFAE, Associació de Familiars de Persones amb Alzheimer d’Elx dona suport a qualsevol acció o mesura que puga buscar la reflexió i fer prendre consciència que els temps canvien i, amb ells, tot el relacionat amb les demències en general i amb l’Alzheimer en particular. Si les necessitats evolucionen, cal que les respostes ho facen també

AFAE, pertanyent a la Federació d’Alzheimer de la Comunitat Valenciana (FEVAFA), reivindica una necessària evolució per a garantir la comprensió i l’adequat abordatge integral de l’Alzheimer, en el dia mundial d’aquesta malaltia, que enguany porta per lema #EVOLUCIÓ. En aquest sentit donem suport a qualsevol acció o mesura que puga buscar la reflexió i fer prendre consciència que els temps canvien i, amb ells, tot el relacionat amb les demències en general i amb l’Alzheimer en particular. Si les necessitats evolucionen, cal que les respostes ho facen també.

Així, amb motiu del Dia Mundial de l’Alzheimer volem reivindicar una evolució en tots els sentits: demogràfica (recursos oportuns en quantitat i qualitat), familiar (suport al cuidador), de la mateixa demència (especialització), de la dependència (considerar les circumstàncies específiques), del binomi malalt-cuidador, evolució per a la no exclusió de la societat, evolució en la cura (teràpies no farmacològiques), en les associacions (reforç i millora contínua), en la investigació i en la política (Pla Nacional d’Alzheimer).

En definitiva, davant necessitats canviants, són imprescindibles les respostes adaptades. Es requereix una evolució en la concepció, comprensió i abordatge de les demències en general, i de l’Alzheimer en particular, basada en una política de protecció adaptada a la persona.

“Si ells ja no et recorden, tu no els oblides”