Carlos González: “És un orgull tindre un sector dinàmic, modern, en l’avantguarda del calçat en el món”

Carlos González: “És un orgull tindre un sector dinàmic, modern, en l’avantguarda del calçat en el món”

L’alcalde visita per segon dia la MICAM per a donar el seu suport als expositors il·licitans, en una jornada que també ha comptat amb la presència del president de la Generalitat, Ximo Puig

“És un orgull tindre un sector dinàmic, modern, en l’avantguarda del calçat en el món juntament amb l’italià”, ha declarat aquest matí, en la Fira Internacional del Calçat MICAM 2019, Carlos González, alcalde d’Elx, durant la segona jornada de suport als expositors il·licitans en una jornada que també ha comptat amb la presència del president de la Generalitat, Ximo Puig.

La fira de Milà presenta les tendències per a la temporada primavera-estiu 2020 i compta amb la presència de 187 expositors nacionals que acudeixen sota el paraigua de la Federació d’Indústries del Calçat Espanyol (FICE), dels quals prop del 40% són d’origen il·licità.

“El sector del calçat és un motor econòmic fonamental de l’economia il·licitana i també de les exportacions valencianes. Per a nosaltres contribueix de forma decidida a la generació d’ocupació i riquesa. Visitar Milà i donar suport als i les industrials sabaters/es il·licitans/es és percebre que tenim un sector robust i sòlid, que ha potenciat la marca i la innovació”, ha assenyalat el regidor il·licità.

Carlos González destaca que es tracta de “un sector modern, flexible, que aposta per la internacionalització, per la sostenibilitat, per obrir nous mercats i connectar amb la sensibilitat i els valors dels consumidors. Per a la ciutat és un orgull tindre un sector dinàmic, en plena transformació, que s’adapta als canvis que es produeixen en els mercats i que alça el cap, que competeix i que és l’avantguarda del calçat en el món juntament amb l’italià”.

Per part seua, Ximo Puig ha convidat a “sumar esforços perquè les empreses tinguen el millor entorn possible per a l’exportació en un sector amb unes xifres d’exportació, en aquest semestre, de quasi 700 milions d’euros”.

El president ha expressat així mateix que el Consell donarà suport a “la millora de la internacionalització i de la productivitat, que només poden ser possibles a través de la tecnologia i de la formació”.