Carlos González: “Prompte Renfe estarà venent bitllets de la línia de l’AVE entre Elx i Madrid”

Carlos González: “Prompte Renfe estarà venent bitllets de la línia de l’AVE entre Elx i Madrid”

Medi Ambient ja està realitzant els estudis d’impacte ambiental per a connectar la línia de Rodalia Alacant-Elx-Múrcia amb l’estació il·licitana d’Alta Velocitat.

“La línia d’alta velocitat entre Elx i Madrid està totalment acabada i ha suposat una inversió de més d’1.400.000 euros. “Prompte Renfe podrà posar a la venda els bitllets”, ha assenyalat l’alcalde d’Elx, Carlos González, durant una compareixença davant els mitjans de comunicació, acompanyat de la regidora d’Urbanisme, Ana Arabid, per a informar de la reunió que van mantindre ahir en el Ministeri de Foment, a Madrid, amb el secretari general d’Infraestructures, Julián López Milla; la presidenta de l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif), Isabel Pardo; el comissionat del Govern per al Corredor Mediterrani, Josep Vicent Boira; el subdirector general de Planificació Ferroviària, Jorge Ballesteros, i tècnics/ques municipals i del ministeri.

“Hem sol·licitat aquesta reunió per a conéixer l’estat de la posada en servei de l’Alta Velocitat, que és fonamental per a millorar la connexió de la nostra ciutat amb l’entorn i la competitivitat de les empreses”, ha explicat Carlos González.

“D’aquesta reunió traslladaria diverses qüestions que em semblen importants. La primera i fonamental és que l’obra de l’AVE entre Elx i Madrid està totalment finalitzada i que ha suposat un considerable esforç inversor del Govern d’Espanya, que supera els 1.400 milions d’euros. Estem en el procés de posada en marxa de la verificació de la seguretat de la infraestructura, una fase determinant, crítica, la duració de la qual sempre és indeterminada”, ha expressat el regidor il·licità.

“Una vegada que se superen totes les proves de seguretat, realitzades per un verificador extern, es posarà en servei la línia. El Govern i l’Ajuntament compartim el mateix objectiu, que l’AVE Elx-Madrid estiga en servei com més prompte millor, una vegada que s’haja dut a terme la verificació de la seguretat que ja es prepara amb trens de passatgers de Renfe a 200 quilòmetres per hora en una primera fase, després de superar amb èxit les realitzades amb trens laboratori”, ha informat l’alcalde.

“És necessari fer constar que el nostre AVE serà el primer que comence a funcionar directament amb el sistema de control europeu de gestió del trànsit ferroviari, conegut com ERTMS, que suposa la interoperativitat de la línia. Inicialment estava plantejat per a la posada en servei del sistema AFSA, un sistema nacional. Fins ara les posades en servei dutes a terme a Espanya s’han realitzat amb AFSA i sobre la marxa s’ha dut a terme la substitució, però Foment ha decidit que la línia d’Elx comence a funcionar amb el sistema europeu. Això suposarà ara una demora, però evitarà haver de realitzar la migració que comporta indubtables incidències”, ha indicat González.

“El Ministeri de Foment està treballant amb tota la determinació i la voluntat perquè l’AVE arribe a Elx amb la major promptitud possible i estem segurs que la decisió d’implantar el sistema de seguretat ERTMS situa la línia Elx-Madrid en situació d’avantatge. Estic convençut que prompte Renfe estarà venent bitllets d’AVE entre Elx i Madrid”, ha manifestat González.

Connexió de Rodalia
L’alcalde il·licità ha informat que “en la reunió també es va abordar un altre projecte ferroviari relacionat amb aquesta qüestió. El secretari general d’Infraestructures i les i els tècnics presents ens van informar que els treballs per a la connexió de la línia de Rodalia Alacant-Elx-Múrcia amb l’estació de l’Alta Velocitat, un dels objectius que ens hem marcat i imprescindible per a millorar les connexions de la nostra ciutat, continuen avançant i en aquests moments es troben en fase d’avaluació d’impacte ambiental en el Ministeri de Medi Ambient”.

Així mateix, ha agregat González, “hem aprofitat la presència del comissionat del Corredor Mediterrani per a celebrar en breu a la nostra ciutat una reunió de treball amb la finalitat de valorar i conéixer aquest projecte des d’una perspectiva global, però també en el que ha de ser amb els aspectes relacionats amb el nostre terme municipal.