Cultura retira les obres del MACE per a condicionar les sales després de filtracions d’aigua a causa del temporal

Cultura retira les obres del MACE per a condicionar les sales després de filtracions d’aigua a causa del temporal

La regidora de Cultura, Marga Antón, ha confirmat que cap obra artística ha patit danys i ha explicat que s’ha posat en marxa un dispositiu d’evacuació, supervisat i documentat de les obres supervisat pel director de Museus Miguel Pérez

La responsable de l’àrea ha informat que des del seu departament s’està procedint a retirar totes les obres d’art exposades en el Museu d’Art Contemporani d’Elx (MACE) després que s’observaren en l’edifici algunes filtracions d’aigua com a conseqüència del temporal de la setmana passada.
D’aquesta manera, el museu tanca les seues portes al públic mentre s’adeqüen les instal·lacions a les necessitats de les obres d’art allí exposades.

Així ho ha explicat, Antón, qui ha assegurat que cap de les obres ha patit cap dany, però que s’estan retirant per precaució, ja que després de les fortes pluges l’edifici no reuneix en aquests moments les condicions de temperatura i humitat relativa apropiades per a la seua conservació.

“Des del passat cap de setmana s’està duent a terme un dispositiu d’evacuació, supervisat i documentat de les obres supervisat pel director de Museus Miguel Pérez”, ha indicat l’edil, qui ha afegit que “les obres estan sent degudament examinades i embalades, amb l’ajuda de la conservadora de Museus, Isabel Chinchilla, i els treballadors de museus Sara Mateo i Ricardo García, els qui van acudir fora del seu horari de treball evidenciant el seu compromís amb la institució”.

A més, el trasllat ha servit per a documentar l’estat de conservació tota la col·lecció exposada en el MACE, ja que es va realitzar un primer examen de les obres abans de ser traslladades, la qual cosa servirà per a realitzar una revisió mèdica completa de la col·lecció.

La restauradora de museus, Gemma Mira, iniciarà ara una labor de valoració de cada obra, i determinarà la necessitat de neteja de bastidors, la necessitat de renovar marcs i diferents tasques encaminades a la conservació preventiva. Aquesta labor de conservació preventiva permet protegir les obres de possibles focus de biodeterioració, que podrien generar l’aparició de fongs i microorganismes així com l’atracció d’insectes que pogueren deteriorar aquestes obres.