Educació tornarà a licitar les obres de la façana de l’IES Torrellano per via d’urgència

Educació tornarà a licitar les obres de la façana de l’IES Torrellano per via d’urgència

A pesar de la fallida de l’adjudicatària original, es preveu que les classes comencen amb total normalitat el pròxim dilluns 9 de setembre, encara que amb un augment de les mesures de seguretat

L’Equip de Govern, apostant per la qualitat de les instal·lacions educatives, estava complint amb un dels seus compromisos de rehabilitar la façana de l’IES Torrellano. Els treballs transcorrien segons el projectat fins que l’agost passat l’empresa adjudicatària de les obres va fer fallida, provocant la paralització d’aquestes.

És per això que la responsable de l’Àrea d’Educació, María José Martínez, ha oferit explicacions, assegurant que totes les parts implicades s’han mobilitzat “des del minut zero” per a tractar de donar resposta a aquesta situació sobrevinguda “com més prompte millor”. Així i tot, està previst que les classes comencen amb total normalitat dilluns que ve, 9 de setembre, per la qual cosa s’han incrementat les mesures de seguretat. “El centre les compleix, així ho han confirmat els tècnics de Conselleria en repetides ocasions des de la fallida de l’empresa”, ha expressat Martínez.

L’Ajuntament va convocar dilluns passat a totes les parts en el centre educatiu per a traçar les accions a implementar per a resoldre la situació. El passat tres de setembre es va informar les famílies de l’alumnat en una reunió de caràcter informatiu convocada per l’AMPA.

La Conselleria Educació i la Direcció General d’Infraestructures ja han iniciat els tràmits per a un procediment de licitació d’urgència i tornar a adjudicar l’obra, atés que la constructora que va fer fallida va ser l’única que es va presentar en l’última licitació, per la qual cosa no es pot rescindir el contracte i que la següent continue amb els treballs.