El Clot de Galvany es prepara per a celebrar el Dia Mundial de les Aus Migratòries 2019

El Clot de Galvany es prepara per a celebrar el Dia Mundial de les Aus Migratòries 2019

El dissabte 5 i diumenge 6 d’octubre hi haurà visites guiades al paratge natural i tallers teoricopràctics d’iniciació a l’ornitologia, de manera gratuïta prèvia inscripció

El Paratge Natural Municipal del Clot de Galvany, pròxim a la pedania d’Arenals, es prepara per a commemorar el Dia Mundial de les Aus Migratòries 2019 durant el primer cap de setmana d’octubre.

La responsable de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Elx, Esther Díez, acompanyada pel gerent de l’empresa mixta Aigües d’Elx, Javier Prieto, i el coordinador de l’àrea de Sostenibilitat, Juan Carlos Aranda, han presentat les activitats que es realitzaran en el Clot el dissabte 5 i el diumenge 6, amb la finalitat d’acostar a la població i posar en valor aquestes espècies alades i els seus hàbitats.

Tant el dissabte com el diumenge, al matí, s’efectuarà la visita temàtica guiada ‘Els ocells del Clot’, de 10.00 a 12.00 hores. A la vesprada, el taller teòric-pràctic de ‘Iniciació a l’observació d’ocells’, de 16.00 a 17.30 hores. Ambdues són de caràcter gratuït, i per a participar es requereix la inscripció en la web del Clot de Galvany o cridant a la Regidoria de Medi Ambient abans del 4 d’octubre a les 14.00 hores. (966 658 028).

“Hem de reivindicar la importància ecològica dels ocells, perquè fan d’enllaç en les cadenes i en les xarxes d’ecosistemes amb accions com ser transportadores de llavors o consumidores d’insectes”, ha puntualitzat l’edil. Aranda, per part seua, ha explicat que en el món de l’ornitologia “existeixen dues temporades rellevants: primavera i tardor, quan es produeixen els grans moviments migratoris fugint o buscant la calor, i ara estem en aqueixos moments”, destacant que el canvi climàtic altera les rutes migratòries, notant-se ja en el Clot de Galvany amb espècies com el Pit-roig.

Finalment, Díez, Prieto i Aranda han efectuat una crida als interessats a inscriure’s al més prompte possible perquè ningú es quede sense plaça, no solament en les activitats programades del Dia Mundial de les Auss 2019 sinó en totes les que organitza el Clot durant tot l’any.

>>INSCRIPCIÓ

 

Consulta aquí la programació anual