L’Equip de Govern fixa deu àrees de treball prioritàries per al nou curs polític

L’Equip de Govern fixa deu àrees de treball prioritàries per al nou curs polític

L’alcalde, Carlos González, i la portaveu de Compromís, Esther Díez, destaquen que la gestió se centrarà en la millora dels barris, les pedanies i els serveis públics, a més de l’impuls a l’economia i a l’ocupació

González: “aquesta serà la legislatura dels projectes, dels fets i realitats que contribuïsquen a transformar la ciutat i la vida dels il·licitans i il·licitanes”.

Díez: “pensem en les pròximes generacions i per això volem fer aquesta transformació que donarà resposta als reptes presents i futurs”.

L’Equip de Govern municipal, format per PSOE (12) i Compromís (2), ha identificat una desena d’àrees de treball prioritàries per al curs polític durant la primera reunió després del període estival celebrada aquest matí, segons han explicat l’alcalde de la ciutat, Carlos González, i la portaveu de Compromís, Esther Díez, acompanyats dels edils de Modernització de l’Espai Públic, Héctor Díez; Recursos Humans, Ramón Abad; i Comerç i Desenvolupament Rural, Felip Sánchez.

“Som i serem al llarg d’aquests quatre anys un govern estable, ben avingut, que governarà amb diàleg i transparència i afavorint tant la participació dels ciutadans en la gestió municipal com el control polític. Aquesta serà també la legislatura dels projectes, dels fets i realitats que contribuïsquen a transformar la ciutat i la vida dels il·licitans i de les il·licitanes”, ha assenyalat González.

Aquesta legislatura significarà una profunda millora dels barris, les pedanies i els serveis públics i comportarà un treball d’impuls econòmic i de l’ocupació i de la cohesió social i territorial. En aquest marc hem identificat una desena d’àrees de treballs prioritàries, segons ha explicat l’alcalde:

1.- Projectes de naturalesa econòmica com l’ampliació del Parc Empresarial, el Centre de Disseny i Moda de Calçat i el Palau de Congressos.

2.- Projectes urbanístics més rellevants: redacció del nou Pla General que exigeix el futur de la ciutat i l’impuls a una segona ampliació del Parc Empresarial per a donar satisfacció a les necessitats de les empreses que volen quedar-se a Elx o vindre a treballar ací.

3.- Millora i qualitat dels serveis públics, de l’assistència sanitària culminant l’ampliació de l’Hospital General. Posada en marxa, com més prompte millor, del segon centre de salut d’Altabix i impuls a un centre de PAS (Atenció d’Urgències Extrahospitalàries) a l’Altet.

4.-Transport col·lectiu: l’autobús a les pedanies és una exigència de la cohesió territorial; el volem eficient, sostenible i de qualitat, ajustat a les necessitats dels veïns i veïnes.

5.- Millora d’equipaments col·lectius centrant-nos en les pedanies. És imprescindible culminar la redacció dels projectes dels centres socioculturals dels Arenals, Torrellano i l’Altet.

6.- Regeneració urbana: l’impuls del pla de rehabilitació i accessibilitat als habitatges sense ascensor és fonamental. Continuació de la regeneració urbana de Sant Antoni amb el tercer bloc de cases i enderrocament dels blocs 21 i 23 del barri dels Palmerars.

7.- Modernització de l’espai públic. Calculem que com a conseqüència del treball que realitzem en aquest moment, en 2020 tindrem en marxa obres de modernització per valor d’uns 10 milions d’euros en asfalt, camins, millores de calçades, carrils bici…

8.- Millora de les infraestructures en col·laboració amb les administracions central i autonòmica: finalització de la Ronda Sud, entrada en servei de l’Alta Velocitat entre Elx i Madrid i avançar amb celeritat en el desdoblament de la carretera de Santa Pola.

9.- Dinamització econòmica amb l’impuls de l’estratègia de desenvolupament comercial i turístic, dos motors de l’economia local juntament amb l’agricultura. Reclamació del transvasament Tajo-Segura i impuls d’una estratègia de desenvolupament turístic i comercial juntament amb l’avanç en el Pla Centre.

10.- Innovació, necessitat de modernitzar l’administració pública. Volem fer una administració digital, moderna, eficient, que done resposta als reptes de la ciutat i a les exigències dels ciutadans. Consolidació de programes com les ajudes a l’IBI o les del lloguer per a joves treballant per la igualtat i contra la violència de gènere.

“El Govern Municipal s’ha marcat un full de ruta profundament realista que connecta amb els compromisos que hem contret en el nostre programa de govern i amb els anhels dels ciutadans en una ciutat que, a més de capital econòmica en l’Arc Mediterrani, ha de ser fonamentalment un espai de drets, progrés i prosperitat per a la majoria social”, ha expressat el regidor il·licità.

Pensar en les pròximes generacions

Per part seua, la portaveu de Compromís, Esther Díez, ha destacat la transformació de l’espai públic amb Elx 2030 que, “més enllà d’aconseguir la Capitalitat Verda és la manera que tenim de fer front a l’emergència climàtica, d’assegurar la cohesió social, el desenvolupament territorial sostenible i el foment econòmic i de l’ocupació de qualitat. En aquest sentit, jo vull remarcar que pensem en les pròximes generacions, és la nostra responsabilitat, i per això volem fer aquesta transformació que donarà resposta als reptes presents i futurs”.

Díez ha explicat que “parlem dels plans Edusi, que comporten mesures fonamentals d’actuació en barris vulnerables, reforcen el concepte de municipi verd, recuperen l’espai per al ciutadà, donen resposta a l’emergència climàtica i modernitzen l’administració”.

La portaveu de Compromís també destaca el Pla Centre, “un concepte d’humanització de la ciutat amb la conversió en zona de vianants de la Corredora i l’embelliment de la zona que ha d’arribar també als barris i pedanies per a accelerar aquests entorns amables”.

En l’àmbit dels serveis, la portaveu de Compromís posa l’accent en la contracta de neteja i el servei de transport a les pedanies. I pel que respecta a Benestar Social, l’edil ressalta les ajudes al pagament de l’IBI, la instal·lació d’ascensors en habitatges i les ajudes al lloguer d’habitatges per a joves.

Esther Díez recorda “la importància de les polítiques d’igualtat, diversitat i inclusió, a més d’un element fonamental com la política comercial i turística que anime el procés de transformació urbana i que genere entorns dinàmics i amables per a la ciutadania”.

La regidora també ha destacat la necessitat de mantindre “un esperit reivindicatiu enfront de la resta de les administracions per al pagament del deute de 43 milions d’euros per part de la Generalitat, la posada en marxa de l’AVE o la connexió dels serveis de rodalia amb l’aeroport”.

L’edil considera que “el Govern està cohesionat, amb moltes ganes de treballar consensuant projectes i amb la mirada llarga per a atendre les necessitats de les pròximes generacions”.