El pregó i la imposició de bandes donen inici a les festes de l’Altet

El pregó i la imposició de bandes donen inici a les festes de l’Altet
La regidora Mariola Galiana diu en el seu pregó que continuarà apostant per “visualitzar, engrandir i posar en valor” aquestes celebracions

El pregó a càrrec de la regidora de Festes, Mariola Galiana, i la imposició de bandes a les noves reines i dames i càrrecs festers, han donat el tret d’eixida a les festes de l’Altet durant un acte que es va celebrar anit a la pedania i que ha comptat amb la presència de l’alcalde, Carlos González, el regidor de pedanies, Vicente Alberola, el pedani, José Manuel Meseguer, membres de l’Equip de Govern i de la Corporació Municipal, i nombrosa representació de diferents entitats socials i festives.

“Vull manifestar una vegada més el meu compromís amb l’Altet i amb tots i cadascun/a de vosaltres. Per això, continuaré apostant per visualitzar, engrandir i posar en valor, més encara, les festes de l’Altet”, ha assenyalat la regidora.

Mariola Galiana ha felicitat els càrrecs sortints i ha donat la benvinguda als entrants, “al nou regnat 2019, a la reina infantil, Minerva; a les seues dames, Ariadna i Leyre; a la reina major, Arantxa; i a les seues dames, Ahinoa i Ana; així com a les festeres infantils, Daniela i María; i als festers d’honor, David i Victoria. Estic completament segura que allà on aneu sereu magnífics ambaixadors del caràcter amable i alegre d’aquesta meravellosa terra”.

“He de dir-vos que és un honor i una meravella poder acompanyar-vos aquesta nit. És aquest paradís mediterrani de platges i dunes, de naturalesa i de mar d’aigües cristal·lines, anomenat l’Altet, que sempre enamora a tot aquell que ho visita”, ha expressat Galiana.

L’acte ha sigut presentat pel periodista Javier Muñoz i ha estat ambientat en la cultura xinesa, amb magnífics decorats tant en l’escenari com en les taules i amb referències al descobriment de la pólvora i la seda. També ha comptat amb un cridaner espectacle d’acrobàcies. Després de les imposicions de bandes i condecoracions, els i les representants de les diferents comissions convidades han pujat a l’escenari per a saludar al públic i a les noves representants de les festes.

“El diumenge 29 és un dia molt especial per a nosaltres perquè és el de les paelles, en el qual congreguem unes tres mil persones”, assenyalava recentment el president de la comissió de festes, Jaime Galea. Altres actes previstos són la sardinada del dia 2 d’octubre, durant la qual es repartiran uns 200 quilos de sardines. El dijous, dia 3, eixirà la xaranga i el divendres, dia 4, se celebrarà una missa en honor a Sant Francesc d’Assís. El dissabte, dia 5, hi haurà desfilada de Moros i Cristians i el diumenge, dia 6, conclouran els actes festius amb la processó i el castell de focs artificials.