El temporal fa caure “La centinela”, la palmera més alta del parc municipal

El temporal fa caure “La centinela”, la palmera més alta del parc municipal

El regidor de Parcs i Jardins, Héctor Díez, ha confirmat hui la caiguda, possiblement com a conseqüència del temporal, de la palmera coneguda com “La Centinela”, la més alta del Parc Municipal amb 25 metres d’alçària.

“La Centinela” estava catalogada com a palmera singular dins del Palmerar Patrimoni de la Humanitat, per la qual cosa comptava amb una atenció especial en la seua cura i revisions. Els tècnics municipals han informat després d’una primera inspecció realitzada aquest matí després de la seua caiguda, que l’exemplar no estava aparentment afectat per morrut. Es tracta d’una palmera de més de 200 anys i segons l’enginyer agrícola que ha fet la inspecció ocular, el fet de ser una palmera molt vella podria haver influït que el temporal haja provocat la seua caiguda, no tant per les ratxes de vent sinó per la gran quantitat d’aigua caiguda. Segons els tècnics, l’acumulació d’aigua fa que les palmeres absorbisquen molta aigua i agafen molt de pes en la part superior. Això possiblement haja trencat el tronc. De qualsevol forma, fins que no es faça un estudi en profunditat a les restes de la palmera no se sabrà exactament què li ha passat.