Elx acull divendres la reunió de la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta

Elx acull divendres la reunió de la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta

La regidora de Mobilitat, Esther Díez, explica que en aquesta trobada s’abordarà de manera col·lectiva els reptes en matèria de mobilitat per a fer ciutats més sostenibles i així enfrontar-se al canvi climàtic

La regidora de Mobilitat de l’Ajuntament d’Elx, Esther Díez, ha anunciat que divendres que ve es reunirà en el Centre de Congressos d’Elx la junta directiva de la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta (RCxB). L’associació està composta per 120 membres, que representen més de 500 ciutats espanyoles, entre les quals s’inclou el municipi il·licità des de 2016. Per part seua, en l’executiva estan representades 16 ciutats. La xarxa, fundada en 2009, l’objectiu de la qual és facilitar la trobada entre les diferents ciutats espanyoles per a compartir experiències en mobilitat ciclista a més de contribuir a promoure l’ús de la bicicleta de manera segura. L’entitat està presidida per Antoni Poveda, alcalde de Sant Joan Despí i vicepresident de Transport i Mobilitat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Díez ha indicat que agraïm a la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta que haja volgut celebrar la reunió de la seua junta directiva a Elx, una trobada que servirà també per a donar a conéixer el nostre municipi i les nostres experiències de mobilitat als seus membres. “La xarxa s’ha convertit en una eina molt important per a l’Ajuntament, ja que suposa un fòrum on abordar de manera col·lectiva els reptes en matèria de mobilitat, un element fonamental en el canvi de model de les ciutats per a fer-les més sostenibles i enfrontar-se al canvi climàtic”, ha afegit l’edil.