Elx organitza la seua primera manifestació de l’Orgull LGTBI

Elx organitza la seua primera manifestació de l’Orgull LGTBI

La manifestació tindrà lloc el dissabte 21 de setembre i eixirà a les 19 hores des de la plaça de Baix, per a acabar en l’Hort de Baix, on se celebrarà una Gran Festa amb actuacions i sorpreses

Dissabte que ve, 21 de setembre, Elx acollirà la seua primera manifestació de l’Orgull LGTBI, sota el lema “Visibilitza la teua realitat”. Una manifestació amb la qual es pretén visibilitzar la realitat d’aquest col·lectiu i amb la qual es pretén retre homenatge a les persones majors que van iniciar la lluita per la igualtat real.
Així ho ha explicat el regidor d’Igualtat, Mariano Valera, que ha presentat aquesta manifestació juntament amb la presidenta de l’associació “Entendemos”, Lidia Dols, i el tresorer d’aquesta, José Vicente Valero.

Tal com ha assenyalat Valera, “en els últims anys, els drets de les persones LGTBI (lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals) han experimentat notables creixements. No obstant això, les persones LGTBI continuen sent víctimes de violència i discriminació. En l’Estat espanyol, els recents avanços en la legislació sobre aquest tema han portat un important canvi en les actituds de la societat, no obstant això, la igualtat real queda encara lluny, especialment per als qui són més invisibles, com lesbianes, bisexuals i intersexuals, o per als qui pateixen major violència, com les persones trans“.

Segons el regidor d’Igualtat “som conscients que, efectivament, continua havent-hi molt de treball per fer per a garantir els drets de les persones LGTBI, per això des de la Regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives es pretén donar un important impuls, des de diferents àmbits, entre ells en la tasca de sensibilització. I en aquesta línia hem organitzat la primera manifestació de l’Orgull LGTBI a Elx a la qual convidem tots els il·licitans i les il·licitanes”.

Valera ha explicat que l’objectiu de la manifestació és afavorir una major visibilització de la diversitat LGTBI, així com els seus drets socials i civils, buscar el compromís de la ciutadania il·licitana per una societat més igualitària i posar en valor la lluita de les persones majors del col·lectiu LGTBI i dignificar el paper tan important que han exercit en la lluita per la igualtat des de fa molts anys i per tots els drets conquistats per al col·lectiu.

“Per a això, recorrerem els carrers cèntrics de la nostra ciutat, i els omplirà de color, animació i diversió, el pròxim dia 21 de setembre. Comença a les 19 h en la plaça de Baix, passa per Corredora, carrer Ample, Passeig de les Eres de Santa Llúcia, Traspalau, per a acabar en l’Hort de Baix, on se celebrarà una Gran Festa, amb un nombre important d’actuacions”, ha conclòs el responsable d’Igualtat, que ha anunciat “moltes sorpreses que s’aniran coneixent en els pròxims dies a través de les xarxes socials”.