Elx reafirma el seu compromís amb el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista

Elx reafirma el seu compromís amb el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista

El responsable de l’Àrea d’Igualtat, Mariano Valera, insta a continuar treballant per a complir les 293 mesures que conformen l’acord.

El regidor d’Igualtat, Mariano Valera, ha acudit aquest matí a Castelló, en representació de l’Ajuntament d’Elx, a l’acte commemoratiu del segon aniversari de la signatura del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista.

Es compleixen dos anys de l’acord contra la violència masclista; un pacte que va aconseguir consensuar la totalitat d’entitats i partits polítics de la Comunitat. Aquest es compon de cinc eixos estratègics, 21 objectius i 393 mesures que tenen com a fi construir una societat més lliure i inclusiva en la qual no haja lloc per a la violència masclista.

Elx s’ha fet present dins de la seua responsabilitat i compromís dins de les entitats que el formen, del qual són part més de mil entitats entre les quals es troben universitats, representants de partits polítics, agents econòmics i socials, entitats feministes, col·lectius de dones que han superat aquesta xacra, mitjans de comunicació, l’administració de justícia i el conjunt d’institucions públiques valencianes que treballen per l’erradicació d’aquest tipus de violència i l’eliminació de tota forma de discriminació contra la dona.

Valera ha declarat que “des de l’Ajuntament signem i reafirmem aquest pacte per a continuar treballant per una societat basada en la cultura de la no violència, la igualtat d’oportunitats entre dones i homes i el respecte a la diversitat i els drets humans”, a més, respecte a les mesures d’actuació, l’edil ha anunciat que “hem de continuar treballant per implementar els objectius que com a Consistori hem de desenvolupar i complir les 293 mesures que el conformen”.
En l’acte, Mónica Oltra, la vicepresidenta, portaveu i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat ha destacat la necessitat de continuar treballant, i la responsabilitat i unanimitat per part de tots els ens implicats amb el desenvolupament del treball d’aquestes disposicions que hui compleixen dos anys.

Comissions de treball i manifestacions

En la reunió també s’han creat dues comissions de treball: una per a l’estudi rigorós de la figura de l’acompanyament a la dona víctima de violència de genere amb algun tipus de discapacitat, i una altra per a la creació de la comissió l’objectiu de la qual siga elaborar una estratègia valenciana contra les agressions sexuals. Comissions en les quals María Such, directora General de l’Institut Valencià de la Dona i per la Igualtat de Gènere, ha incidit, ja que ha convidat totes les entitats del pacte a col·laborar-hi.

Per a finalitzar, Valera ha cridat tota la ciutadania a formar part de les dues manifestacions d’aquesta finalitat de setmana. D’una banda, el divendres 20 es durà a terme la manifestació nocturna d’Emergència Feminista, a les 20.30 hores des de la plaça de l’Algeps; i, el dissabte 21, la primera manifestació de l’Orgull LGTBI a Elx, convocada des de la Regidoria d’Igualtat, amb el lema “visibilitza la teua realitat”, la qual apadrinarà amb la lectura del manifest Carla Antonelli, una referent en la lluita dels drets d’aquest col·lectiu.