Elx se suma a la Vaga Mundial pel Clima

Elx se suma a la Vaga Mundial pel Clima

Esther Díez destaca que “vivim en un enclau molt vulnerable quant als efectes del canvi climàtic, per la qual cosa és important implicar-se en aquesta lluita.”

L’edil de Medi Ambient, Esther Díez, aquest matí, ha anunciat que en la pròxima Junta de Govern Local es presentarà una moció amb l’objectiu que s’aprove una declaració institucional d’Emergència Climàtica, amb motiu de la Vaga Mundial pel Clima convocada el pròxim 27 de setembre. En el nostre municipi, prendrà forma en una concentració a les 19.00 hores en la plaça de Baix, i que congregada a diferents col·lectius ecologistes.

Des de la Regidoria de Medi Ambient s’ha proposat adherir-se a les diferents activitats que proposen les diferents associacions amb motiu d’aquesta jornada global, i que tenen com a objectiu “conscienciar la ciutadania de la importància que donem resposta al canvi climàtic i a l’emergència climàtica”. Més enllà de donar suport a aquesta convocatòria, la declaració reforça el compromís de l’Equip de Govern a l’hora d’exercir respostes transversals des de diferents regidories que aborden la crisi ecològica i la lluita contra el canvi climàtic ha manifestat la regidora Díez, que ha destacat que “des del nostre municipi patim ja les conseqüències d’aquest calfament global, com l’augment general de les temperatures que hem viscut al llarg d’aquest estiu, perquè el nostre enclavament és molt vulnerable quant als efectes del canvi climàtic”.

Elx 2030

Des de l’Ajuntament se seguiran polítiques transversals que acompanyaran la línia de canvi de model cap a un més sostenible, alineats sempre amb l’estratègia Elx 2030, que és la manera que des del consistori es té de donar resposta a la crisi ecològica, la qual cosa implica les àrees principals de l’Ajuntament com Mobilitat Sostenible, Medi Ambient però també unes altres com Economia, Neteja, Ocupació, Protecció del Camp d’Elx i dels paratges naturals.

“Es tracta d’un element vertebrador de tota la política municipal i és fonamental que l’apliquem de manera general”, ha declarat Díez. La funció d’aquesta moció que es presentarà divendres que ve posa l’accent en els canvis estructurals que es proposen i la rellevància que té que de des de l’Administració Local es puga comprometre de manera directa i oferir resposta a aquesta qüestió, com el pla de mobilitat sostenible, fonamental per a aquest canvi de model de municipi.