Elx se suma un any més a la Setmana Europea de la Mobilitat

Elx se suma un any més a la Setmana Europea de la Mobilitat

La regidora de Mobilitat, Esther Díez, recorda que l’objectiu d’aquesta iniciativa és continuar avançant en la mobilitat sostenible i en la cerca d’un nou model de ciutat

Elx se suma un any més a la Setmana Europea de la Mobilitat que se celebrarà del 16 al 22 de setembre, una iniciativa que té com a objectiu fomentar la mobilitat sostenible als municipis.

La regidora de Mobilitat, Esther Díez, ha presentat les activitats programades juntament amb el coordinador de la Unitat Ciclista, Julio Fernández, i el gerent d’Autobusos Urbans, Angel Luis Andreu.

“Des de l’Ajuntament ens hem sumat una vegada més a aquesta iniciativa perquè considerem fonamental fomentar la mobilitat sostenible des dels municipis”, ha assegurat l’edil de Mobilitat qui ha afegit que “entenem que són eines fonamentals per a canviar el model de ciutat cap a models més sostenibles i també per a fer front al canvi climàtic”.

Díez ha recordat que des de la seua regidoria ja s’ha treballat en aquesta línia des de l’última legislatura. “Aquesta Setmana de la Mobilitat ens serveix per a animar la ciutadania a fer ús del transport públic i contribuir de forma individual a una millora col·lectiva pel que fa a la qualitat de l’aire que respirem i als beneficis econòmics, perquè al final també l’ús del transport públic és la solució més barata”.

La Setmana de la Mobilitat 2016 arrancarà aquest divendres amb la reunió a Elx de la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta.

El dilluns hi haurà una reunió amb representants del Consell dels Dones per a analitzar algunes de les seues propostes en matèria de mobilitat.

El dimarts 17 se celebrarà la gimcana ciclista infantil als voltants de la plaça 1r de Maig. La Unitat Ciclista de la Policia Local disposarà un circuit perquè la xicalla, de forma oberta, puga participar i familiaritzar-se més amb l’ús de la bicicleta com a transport col·lectiu.

El dijous 19 se celebrarà el Pàrquing Day que busca transformar places d’aparcament en jardins efímers durant un dia.

El divendres 20 es torna a celebrar el taller de mecànica de bicicletes a la plaça del Congrés Eucarístic després de l’èxit obtingut en anys anteriors.

El dissabte 21 es durà a terme una nova gimcana a la plaça del Gall de la Foia. I a la vesprada hi haurà eixida amb autobús gratuït al Clot de Galvany per a fer una ruta guiada per a conéixer el paratge.

El diumenge 22, el Dia sense Cotxes, hi haurà una marxa ciclista en la qual unirem la marxa ciclista de la Penya de les Àguiles amb la ruta del nucli urbà d’Elx. Contacte a la plaça de Baix.

El dilluns 23 hi haurà una Taula de la Mobilitat per a parlar dels objectius generals de la legislatura.

Aquest mateix dia es posarà en escena l’obra “La vida no corre prisa” en la qual participa la Unitat Ciclista de la Policia Local per a conscienciar en qüestions de seguretat viària.

Des d’Autobusos Urbans es posen en marxa unes jornades de formació per a conductors, una de les quals en col·laboració amb el Consell de Discapacitat.

Esther Díez ha explicat que per a l’excursió al Clot de Galvany, el taller de mecànica i la marxa ciclista és necessari dur a terme una inscripció. Des de la web municipal s’informarà de com s’haurà de formalitzar.

La resta d’activitats són obertes al públic.