Inaugurada a Elx la XXXII Trobada Nacional de Confraries i Germanors de Setmana Santa

Inaugurada a Elx la XXXII Trobada Nacional de Confraries i Germanors de Setmana Santa

L’alcalde, Carlos González, destaca en la seua intervenció la gran qualitat de les activitats complementàries, així com la processó extraordinària que se celebrarà la nit del dissabte

El MAHE acull fins al 12 de gener una exposició amb entrada gratuïta sobre l’origen i l’evolució de la processó de les al·leluies.

El Centre de Congressos d’Elx va acollir la vesprada del passat divendres la inauguració oficial de la XXXII Trobada Nacional de Confraries en un acte presidit per l’alcalde de la ciutat, Carlos González; el president de la Junta Major de Confraries i Germanors de Setmana Santa, Gaspar Agulló; la regidora de Festes, Mariola Galiana; el director de les Trobades, Javier Fresno; el vicari episcopal, José Antonio Valero; el diputat provincial Juan de Dios Navarro, en representació del president de la Diputació Província, Carlos Mazón; i el consiliari de la Junta Major, Vicente Sáez.

La Sala d’Exposicions del Centre de Congressos acull una mostra, visitada per les i pels assistents a la inauguració minuts abans de l’inici de l’acte, en la qual es mostren palmes, brodats, orfebreria i diferents objectes religiosos. El Congrés compta amb més de 350 inscrits/es procedents de més d’una vintena de províncies espanyoles.

“Ens sentim molt orgullosos d’acollir la trenta-dosena Trobada Nacional de Confraries i Germanors. Un fòrum de trobada molt important per al moviment confrare de tota Espanya. Un esdeveniment singular que servirà per a aprofundir en els aspectes més destacats que envolten la celebració de la Setmana Santa”, ha assenyalat l’alcalde il·licità durant la seua intervenció.

Carlos González ha destacat “la gran qualitat de les activitats complementàries organitzades, com les exposicions, concerts, visites als nostres Patrimonis de la Humanitat i la gran processó extraordinària amb la qual la família confrare oferirà una representativa mostra de la nostra Setmana Santa”. Així mateix, ha afegit l’alcalde, “considere molt encertats els temes de les ponències i taules redones”. Entre aquestes intervencions ha estat la de l’il·licità Francisco Conesa, bisbe de Menorca, amb una ponència titulada “Confraries i Germanors: camí cap a la Pasqua”.

El programa de la Trobada contempla activitats fins a la nit del dissabte, en la qual tindrà lloc la processó extraordinària en la qual participaran 11 passos.

Exposició d’al·leluies

En el marc d’aquesta trobada, el Museu d’Arqueologia i Història d’Elx (MAHE) acull, des d’aquesta vesprada, una exposició sobre la història i l’evolució de la Processó de les Al·leluies des dels seus orígens en el segle XVI fins a l’actualitat.

La mostra està organitzada en sis blocs temàtics en els quals es poden veure des de les al·leluies més antigues, de finals del segle XIX, fins a les més actuals. També hi ha documentació relacionada amb el Diumenge de Resurrecció, tant de la basílica de Santa María com de l’Arxiu Històric Municipal d’Elx, el mantell del seté centenari de la Verge o l’escultura del Crist Resucitat.

L’exposició està orientada al públic familiar, l’entrada és gratuïta i l’horari és de 10.00 a 18.00 de dilluns a dissabte, i de 10.00 a 15.00 els diumenge i festius. Estarà oberta fins al 12 de gener.