Inverteixen més d’1.600.000 a millorar la recollida i gestió de les aigües pluvials en el sud de la ciutat

Inverteixen més d’1.600.000 a millorar la recollida i gestió de les aigües pluvials en el sud de la ciutat

Héctor Díez, regidor de l’àrea, explica que els treballs estaran conclosos en la primera meitat de 2020

La Regidoria d’Aigües, a través de l’empresa mixta Aigües d’Elx, invertirà 1.630.000 d’euros en la part sud de la ciutat per a així millorar la recollida i gestió del cabal resultant de les aigües pluvials.

En concret, la primera actuació consistirà a ampliar el col·lector ja existent als carrers Fra Pere Balaguer i Bisbe Winibal, a Altabix, i el cost del qual ascendeix a 760.000 euros. Això permetrà connectar-lo al de Ciutat Jardí i els Palmerars.

Al seu torn, es construirà un sobreeixidor de tres ramals entre l’antiga i nova Ronda Sud en el Camí Vell de Santa Pola per un muntant de 870.000 euros, i que servirà per a connectar el col·lector de Ciutat Jardí i els Palmerars amb el de la nova Ronda Sud -després d’haver obtingut l’autorització del Ministeri de Foment, perquè, finalment, l’aigua de les precipitacions puga desembocar en el llit del riu Vinalopó.

Héctor Díez, regidor d’Aigües, ha assegurat que aquests treballs permetran acabar amb les molèsties d’embassades i inundacions en les jornades de pluges torrencials, especialment a Altabix i en l’antiga Ronda Sud, en el tram comprés entre el barri de Sant Antoni i la Portalada.

A més, Díez ha destacat la importància d’aquestes obres, i explicat que ambdues ja estan en procés de licitació obert simple fins al 30 de setembre, i que, la construcció de cadascuna d’aquestes, no portarà més de tres mesos, i hauran d’estar finalitzades en la primera meitat de 2020.