La Policia Local vigilarà per decisió de l’alcalde les entrades i eixides dels alumnes de l’institut de Torrellano i voltants del centre

La Policia Local vigilarà per decisió de l’alcalde les entrades i eixides dels alumnes de l’institut de Torrellano i voltants del centre

Les mesures de seguretat han sigut reforçades després del concurs de creditors de l’empresa adjudicatària de les obres de reforma de la façana perquè els estudiants puguen iniciar el curs demà

La Policia Local vigilarà les entrades i eixides d’alumnes en l’Institut de Torrellano i incrementarà els controls al voltant de les instal·lacions fora de l’horari habitual per decisió de l’alcalde, Carlos González, que atén d’aquesta forma totes les peticions realitzades pel director del centre educatiu, en el qual s’han pres mesures de seguretat després de la paralització de les obres de reparació de la façana amb la finalitat que els alumnes puguen iniciar el curs demà.

El director de l’institut, en un escrit dirigit a l’alcalde, agraeix la vigilància realitzada el curs escolar 2018-2019 i el treball dels agents durant les festes de la pedania als voltants del centre per a evitar festes alcohòliques, però a causa de la situació actual de les instal·lacions, totalment barrades, “considere que és necessària la presència de la Policia Local tant a l’hora d’entrada com a la d’eixida, a més dels voltants del centre, en la mesura que siga possible, per la vulnerabilitat que presenta la situació actual”.

El concurs de creditors de l’empresa adjudicatària de les obres de remodelació de l’edifici ha portat a la paralització d’aquestes i ha obligat a reforçar el tancament de seguretat i a instal·lar túnels de protecció en entrades i eixides del centre per a garantir la seguretat de l’alumnat i del personal que treballa en l’institut.

L’alcalde i la regidora d’Educació, María José Martínez, es van reunir en el centre educatiu amb tècnics, professors, pares d’alumnes i responsables de la Conselleria res més conéixer-se el problema generat pel concurs de creditors per a abordar solucions immediates al problema. Carlos González, a més de garanties de seguretat, ha exigit a la Conselleria d’Educació que realitze amb la màxima urgència els tràmits administratius necessaris per a tornar a adjudicar les obres amb la finalitat d’acabar definitivament amb aquest greu problema.

Més de 36.000 alumnes

El curs 2019/2020 arranca demà en el municipi il·licità amb una xifra total d’alumnes matriculats similar a la del passat exercici acadèmic: 36.042; en els nivells d’infantil (6.963), primària (14.607), secundària (11.447) i batxillerat (3.025).

Infantil i primària

Escoles infantils municipals…………………………………517 alumnes

Escoles infantils de la Conselleria……………………………263 alumnes

Educació infantil……………………………………………… 6.183 alumnes

Educació primària……………………………………………14.607 alumnes

En educació infantil existeixen 295 matriculats menys respecte a l’any anterior; i, en primària, 692. No obstant això, aquesta mateixa setmana s’ha escolaritzat a 72 xiquets i xiquetes d’infantil i 165 de primària.

Secundària i batxillerat

Educació secundària obligatòria……………………………11.447 alumnes

Batxillerat………………………………………………………3.025 alumnes