La Regidoria de Desenvolupament Rural demanarà que s’incloguen com a zona catastròfica les àrees afectades per la DANA en el Camp d’Elx

La Regidoria de Desenvolupament Rural demanarà que s’incloguen com a zona catastròfica les àrees afectades per la DANA en el Camp d’Elx

El regidor de l’àrea, Felip Sánchez, visita les pedanies afectades pel temporal per a comprovar l’abast dels danys

La regidoria de Desenvolupament Rural portarà una moció d’urgència a la Junta de Govern Local de l’Ajuntament d’Elx per a estudiar la sol·licitud de declaració de zona catastròfica amb la finalitat que les persones afectades per la gota freda en el terme municipal il·licità reben al més prompte possible les ajudes per a pal·liar els efectes en cultius, habitatges i infraestructures hídriques.

El regidor de Desenvolupament Rural, Felip Sànchez, va visitar dimarts les zones afectades pel temporal DANA al Camp d’Elx, que s’han vist també anegades, com és l’àrea del cultiu del meló de Carrissars, zona que continua desguassant, i l’Elevació de Regs del Progrés, infraestructura que ha patit l’enfonsament del mur de part del canal, cosa que impedirà així el futur reg.

Acompanyat del president de la Comunitat de Regants de Carrissars, Fernando Antón, i el president de la Comunitat de Regants de Regs del Progrés, Pascual Serrano, el regidor ha comprovat de primera mà els terribles efectes de la gota freda en el municipi que de moment han fet malbé cultius de les hortalisses d’hivern com el bròcoli i el romanesco, a més del cultiu de meló de Carrissars tardà, i que han provocat l’esfondrament del canal de l’Elevació de Regs del Progrés.

“L’Ajuntament d’Elx estarà al costat dels agricultors en la reclamació de zona catastròfica en aquests terrenys adjacents amb la Vega Baixa perquè també puguen rebre les ajudes i intentar reparar al més prompte possible els terribles danys del temporal DANA. Treballem perquè els agricultors del Camp d’Elx tornen a la normalitat al més prompte possible”, ha assenyalat Sànchez, qui ha lamentat “les tremendes pèrdues econòmiques pel que fa als cultius i a la contractació de jornalers per a la temporada de les hortalisses d’hivern, zona cultivable del municipi que s’ha convertit en la desembocadura natural del Segura i que ha provocat la inundació de part del Camp d’Elx”.