La regidoria de Parcs i Jardins renova l’enjardinament de la façana del Parc Empresarial i crea una zona d’esbarjo

La regidoria de Parcs i Jardins renova l’enjardinament de la façana del Parc Empresarial i crea una zona d’esbarjo

El regidor de l’àrea, Héctor Díez, presenta el projecte amb un pressupost de 48.400 euros i un termini màxim d’execució de quatre mesos a partir d’octubre

La Regidoria de Parcs i Jardins renovarà l’enjardinament de la façana del Parc Empresarial per a realçar la seua importància amb projecte que compta amb 48.400 euros de pressupost i un termini d’execució màxim de quatre mesos, segons ha informat aquest matí el regidor de l’àrea, Héctor Díez.

“Iniciarem unes obres de millora de la façana verda d’Elx Parc Empresarial en el tram que dona a la N-340 comprés entre l’entrada de Torrellano i el carrer Félix Rodríguez de la Fuente, una actuació que començarà durant el mes d’octubre i que compta amb un pressupost de 48.400 euros que formen part de la subvenció sol·licita a l’IVACE (Institut Valencià de Competitivitat Empresarial) per a la millora de les zones vedes del Parc”, ha explicat el regidor.

Aquest projecte, segons ha assenyalat Héctor Díez, “persegueix tres objectius: millorar la façana verda del nostre principal enclavament empresarial, donar-li la possibilitat d’ús recreatiu a tota aquesta zona verda i apostar per una vegetació autòctona, més sostenible i que actue com a barrera sonora entre la carretera nacional i les empreses que estan en la façana del Parc”.

L’actuació consisteix a eliminar la vegetació existent esbrossant tota la zona i arrancant els arbustos en mal estat i els arbres malalts o secs. “El que es pretén és canviar tota la fisonomia del Parc Empresarial per a reduir les zones de gespa al perímetre de la façana creant un anell de gespa natural amb terra especial a l’interior en el qual es plantaran arbustos aromàtics i plantes autòctones que necessiten poca aigua i són molt més sostenibles. Al mateix temps, es mantindrà l’arbratge que està en bon estat, però s’augmentarà per a aconseguir una major mes forestal amb palmeres datileres, jacarandas i acàcies”, ha manifestat el responsable de Parcs i Jardins.

D’altra banda, precisa Díez, “també es renovarà la xarxa de reg per degoteig, un sistema intel·ligent que ens permetrà estalviar aigua i en la zona est, la més pròxima a Torrellano, es crearà una àrea recreativa amb taules per a pícnic i diferents tipus de bancs”.

“Amb aquesta actuació es pretén tindre una porta principal, una façana del Parc Empresarial digna i que realce la seua importància i que, d’altra banda, siga sostenible i permeta realitzar un manteniment mínim millorant la imatge actual”, ha expressat el regidor.