L’Ajuntament intensifica la lluita contra la plaga de mosquits generada per la DANA

L’Ajuntament intensifica la lluita contra la plaga de mosquits generada per la DANA

L’empresa CTL ha triplicat el personal i els mitjans dedicats a la fumigació en el terme municipal d’Elx davant una situació excepcional generada per l’últim temporal de pluges. L’Ajuntament d’Elx ha convidat localitats pròximes a unir esforços per a fumigar de forma conjunta

L’Ajuntament d’Elx, a través de l’empresa CTL, ha triplicat els mitjans per a acabar amb la plaga de mosquits que afecta al nostre municipi, especialment a algunes pedanies pròximes als aiguamolls.

La regidora de Sanitat, Mariola Galiana, ha explicat que els treballs de prevenció es van iniciar el passat 14 de setembre després del pas de la DANA amb herbicides per a previndre l’eclosió de nous mosquits, així com amb fumigació per eliminar els insectes adults existents.

Des de llavors no s’ha deixat de fumigar, especialment les zones pròximes als aiguamolls, que són les més afectades per una plaga que s’està donant en totes les localitats pròximes després del temporal de pluges i les aigües estancades que s’han generat.

Els mitjans humans i els materials s’han triplicat i fins i tot s’han portat efectius d’altres localitats.

“Estem fent tot el que està a la nostra mà, ja que encara que hi haja hagut una eclosió de mosquits, l’hem aconseguida mitigar en gran manera. En cas contrari, si no haguérem realitzat aquest gran esforç, l’eclosió s’haguera multiplicat i estaríem parlant d’un problema a major escala. No obstant això, continuarem actuant i treballant intensament”.

La regidora ha recordat que part de la província d’Alacant està negada, i l’impacte d’aquesta catàstrofe ha afectat a tota la Comunitat Valenciana.

“El nostre camp està negat i patint les greus conseqüències d’aquest desastre, està perdent les seues collites, a més de greus destrosses en els seus habitatges. Han perdut gran part dels seus records i habitatges, així com la manera de guanyar-se el seu manteniment. També hem patit danys en carreteres, camins, parcs, col·legis i un llarg etcètera”, ha indicat.

D’altra banda, Galiana ha anunciat que l’Ajuntament d’Elx s’ha posat en contacte amb ajuntaments de localitats pròximes per a treballar de forma conjunta per a fer més fumigacions més efectives.

I al costat d’això, des de la regidoria de Sanitat es demana la col·laboració ciutadana per a acabar amb els focus. En aquest cas és necessari vigilar i assecar les acumulacions d’aigua en pots, aigüeres, bidons, pous… i prolongar unes setmanes el manteniment de les piscines.

Resposta al PP

Galiana ha acusat el PP d’intentar traure rèdit polític amb un tema tan sensible com aquest. “El PP està actuant d’una forma greument irresponsable en frivolitzar amb aquest tema quan al nostre voltant, tantes persones han perdut la seua casa, i estan sense llum, i sense aigua potable”, ha dit la regidora, qui ha afegit que “davant aquesta situació, el PP hauria d’actuar amb una mica de responsabilitat ja que haurien de ser conscients que l’erradicació de les plagues de mosquits, requereix d’una acció conjunta de diversos municipis i que en aquest moment és impossible, ja que les poblacions del nostre entorn estan centrant tots els seus esforços a recuperar-se dels devastadors efectes de la gota freda.

El PP, una vegada més, arriba tard ja que hem actuat des del primer moment. Ells ho saben i utilitzen aquesta situació tan greu per a tot el nostre municipi per a fer política de baix nivell. Estan frivolitzant amb una situació d’especial gravetat. El PP hauria de solidaritzar-se i treballar en suport a tot el nostre municipi”, ha conclòs Galiana.