L’alcalde agraeix el gran esforç realitzat pels cossos d’Emergències per a garantir la seguretat durant l’episodi de gota freda a Elx

L’alcalde agraeix el gran esforç realitzat pels cossos d’Emergències per a garantir la seguretat durant l’episodi de gota freda a Elx

L’alcalde ofereix la seua col·laboració a la localitat de Santa Pola a la qual es desplaçaran vehicles del servei municipal de neteja per a ajudar que recupere la normalitat després de les greus destrosses patides.

L’alcalde d’Elx, Carlos González, junt al regidor d’Emergències, Ramón Abad, han fet balanç dels danys causats pel temporal a Elx i han començat la seua compareixença i ha agraït a les forces i cossos de seguretat de l’Estat i als cossos d’Emergències de la localitat l’esforç realitzat en les últimes hores per a garantir la seguretat de la ciutadania davant l’episodi de gota freda.

“Cal agrair l’esforç i el gran treball realitzat per Policia Local, Policia Nacional, Bombers, Dya, Protecció Civil, Creu Roja, Càritas, cossos sanitaris… en definitiva, al gran dispositiu humà que al llarg del dia d’ahir, i especialment a la nit i a la matinada, han tingut un dia d’extraordinària dedicació que ha possibilitat garantir la normalitat a la nostra ciutat dins de les circumstàncies meteorològiques viscudes”, ha dit l’alcalde, qui ha afegit que “ha sigut una nit molt dura en el nostre municipi però afortunadament, i malgrat les múltiples incidències, no hi ha hagut que lamentar danys personals, la qual cosa és el que realment importa. A més, quant als danys materials no hi ha hagut una afecció de gran importància, encara que sí múltiples incidències cas de problemes en la xarxa de camins o en la façana marítima, incidències sobre les quals ja estem treballant. Afortunadament, el nostre municipi no s’ha vist afectat amb o localitats veïnes cas d’Oriola i especialment Santa Pola a la qual hem oferit tot el nostre suport”.

En aquest sentit, el regidor de Neteja, Héctor Díez, ha explicat que des de hui mateix diversos vehicles del servei municipal de Neteja es desplaçaran a Santa Pola per a col·laborar en les labors de neteja i ajudar així al fet que la localitat veïna recupere la normalitat. En concret es desplaçarà un camió cisterna, un camió eleva-contenidors, una pala excavadora i contenidors tipus gaveta.

Per part seua, el regidor d’Emergències, Ramón Abad, a més de sumar-se a la felicitació de l’alcalde als cossos d’Emergències, ha destacat la importància de les labors de prevenció realitzades que han ajudat a minimitzar els danys del temporal. Abad ha destacat el bon funcionament del protocol per a persones sense sostre que ha facilitat el trasllat a les instal·lacions de Càritas i de Dya de les persones que habitualment pernocten al carrer.
El regidor d’Emergències ha dit que la Policia Local ha dut a terme un total de 147 actuacions centrades bàsicament en caiguda de pals de llum, moviments de contenidors, trapes d’embornals, caiguda de cristalls en habitatge o talls d’algunes vies de circulació. A més, s’ha procedit al rescat de 12 persones atrapades en vehicles i es va col·laborar en l’evacuació del càmping dels Bassars i algunes parcel·les del càmping de la Marina.

Ramón Abad ha recordat que el municipi segueix en alerta roja i que cal continuar extremant les precaucions. Per això, l’Ajuntament manté tancats espais públics a l’aire lliure cas de parcs, horts i jardins i instal·lacions esportives.
Si que reprenen la seua activitat els pavellons d’esport coberts.