L’alcalde anima a la ciutadania a participar aquesta vesprada en la manifestació contra el canvi climàtic

L’alcalde anima a la ciutadania a participar aquesta vesprada en la manifestació contra el canvi climàtic

“Compartim les reivindicacions dels i de les joves que inspiren les mobilitzacions globals recolzades per més de 300 organitzacions”, ha declarat Carlos González qui aquesta vesprada s’unirà a la marxa que eixirà a les 19.00 hores de la Plaça de Baix

L’alcalde d’Elx, Carlos González, anima a tots els il·licitans i il·licitanes, a participar aquesta vesprada a partir de les 19 hores, en la manifestació de la vaga mundial contra el canvi climàtic convocada a tot el món, i especialment a Elx, en la Plaça de Baix.

“Considerem imprescindible donar suport a aquest tipus de manifestacions per a reclamar als Governs mesures més enèrgiques en la lluita contra aquest problema”, ha destacat l’alcalde. Així mateix, González ha subratllat la rellevància de recolzar a tots els joves que hui ixen als carrers a reivindicar mesures contra el canvi climàtic. “Compartim de forma absoluta les reivindicacions que inspiren les mobilitzacions globals recolzades per Aliança pel Clima, Fridays for Future i altres més de 300 organitzacions”, ha declarat.

González també ha remarcat com de necessària resulta una col·laboració conjunta de la societat. “Necessitem la col·laboració ciutadana en favor de la salut del nostre planeta. Tenim un compromís irrenunciable per a treballar per un progrés durador i una transició ecològica justa”.

“Aquesta manifestació suposa un primer pas en un camí que és llarg, però que junts recorrerem amb passes de gegant. Les i els dirigents polítics hem de ser conscients que el canvi climàtic és un problema de primer ordre, que afecta a la societat cada vegada més”, ha explicat.

González ha recordat, a més, que “el nostre país vol situar-se a l’avantguarda de la resposta multilateral al desafiament dels problemes mediambientals que pateix el planeta”.

El regidor també ha destacat que “perquè això ocórrega, hem de ser conscients que a través d’una complicitat creixent de la ciutadania, i especialment dels i les joves, podrem aconseguir l’objectiu marcat”.

Des de fa temps les organitzacions ecologistes ens adverteixen, sense molt d’èxit, dels efectes devastadors del sistema capitalista sobre el medi ambient. Uns efectes que se senten més ara que fa quaranta anys, però menys que dins de vint. És un fet demostrat. S’ha pogut veure amb catàstrofes mediambientals com la successió d’incendis forestals, o la gota freda que ha assolat als pobles de la Vega Baixa i del Vinalopó, entre altres.