L’alcalde anuncia la creació de tres noves unitats de la Policia Local per a millorar la seguretat en el camp, previndre i actuar sobre els casos d’assetjament escolar i evitar conflictes de veïnatge

L’alcalde anuncia la creació de tres noves unitats de la Policia Local per a millorar la seguretat en el camp, previndre i actuar sobre els casos d’assetjament escolar i evitar conflictes de veïnatge

Carlos González destaca la professionalitat de la Policia Local d’Elx i els felicita per la gran labor realitzada en els moments dramàtics ocasionades per la DANA

L’alcalde es compromet a consolidar una plantilla de 400 abans de 2023 i a executar la tercera fase del Pla de Renovació de Vehicles amb una inversió de 750.000 euros.

L’alcalde d’Elx, Carlos González, acompanyat pel regidor de Seguretat Ciutadana, Ramón Abad, i per gran part de l’Equip de Govern, va assistir ahir al matí a l’acte de celebració del patró de la Policia Local d’Elx.

Un acte que el primer edil ha aprofitat per a anunciar la creació de tres noves unitats de la Policia Local que contribuiran a intensificar la seguretat en el municipi.

“La primera, la imminent posada en marxa de la Unitat de Mediació de Conflictes i Prevenció dels Delictes d’Odi que estarà dirigida a evitar conflictes de veïnatge, així com les conductes delictives motivades per l’odi i la intolerància, les quals suposen un límit per a la dignitat i posen en risc el dret de les persones a mostrar-se tal com són en una societat plural i diversa, independentment del seu origen nacional o ètnic, sexe o gènere, ideologia, identitat sexual, religió o capacitats intel·lectuals o físiques”, ha explicat l’alcalde.

La segona és la creació de la Unitat de Seguretat en el Camp, perquè se sume als efectius ja existents i perquè augmente i complete el desplegament de la policia a les pedanies, el que ens permetrà reforçar la seguretat de les persones i dels béns en aquesta àrea tan extensa del nostre terme municipal.

La tercera serà la Unitat Escolar de Prevenció, un recurs al servei dels centres educatius d’ensenyament secundari i de les famílies. “Estarà dirigit a actuar en els supòsits d’assetjament escolar, consum de drogues o d’absentisme i suposarà un enllaç permanent i directe entre els centres i les famílies i la Policia Local, per a previndre conflictes en l’àmbit dels centres escolars”.

L’alcalde, qui ha començat la seua intervenció felicitant el cos de la Policia Local per l’elogiable paper exercit davant la crisi generada pel pas de la DANA. “Orgull, gratitud, reconeixement i admiració, aquestes quatre paraules tanquen el que sent aquesta ciutat per la tasca que exerciu cada dia amb les vostres funcions com a Policia Local d’Elx”, ha dit l’alcalde qui també ha elogiat la figura del cap de la Policia Local, César Zaragoza.

Més mitjans materials i reforç de la plantilla

A més de la creació de les tres noves unitats, l’alcalde ha anunciat que “en 2020 materialitzarem la tercera fase del Pla de Renovació de Vehicles que vaig comprometre ací en 2016 i en el qual hem treballat amb successives licitacions. Després de les adquisicions ja realitzades, la licitació que en aquest moment estem ultimant suposarà una inversió total de 750.000 euros; que ens permetrà adquirir nous vehicles, les característiques tècniques dels quals ja han sigut acordades en la Mesa Sectorial de la Policia, i que sens dubte serà, la major inversió en compra de vehicles policials mai realitzada a la nostra ciutat.”

I al costat de més i millors mitjans materials, Carlos González ha anunciat el reforç de la plantilla per a millorar l’efectivitat i la qualitat del servei. “Enguany hem creat ja 34 places noves, dirigides a pal·liar els efectes de les jubilacions ordinàries i anticipades que s’han produït en els últims mesos i a enfortir i rejovenir la plantilla. Però cal mantindre la intensitat de l’esforç durant els pròxims anys. L’objectiu que ens proposem i el compromís que assumisc és consolidar una plantilla abans de 2023 per damunt de 400 agents, a raó de 30/35 places anuals; per a complir amb la ràtio de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies que recomana als ajuntaments que compten amb 18 policies per cada 10.000 habitants”.

Reconeixements

Durant a l’acte, al qual han assistit personalitats del món social, polític i econòmic de la ciutat, s’ha procedit al lliurament de condecoracions, premis i distincions a agents que al llarg d’aquest any han destacat per la seua labor exemplar.