L’alcalde anuncia que aquest serà un curs crucial en la millora de les infraestructures educatives d’Elx

L’alcalde anuncia que aquest serà un curs crucial en la millora de les infraestructures educatives d’Elx

Carlos González recorda que al milió d’euros invertits per l’Ajuntament en la millora del manteniment dels centres se suma la concreció de molts dels projectes del Pla Edificant.

L’alcalde d’Elx, Carlos González, acompanyat per la regidora d’Educació, María José Martínez, i pel regidor de Pedanies, Vicente Alberola, ha visitat el matí del dilluns 9 de setembre dos col·legis i un institut coincidint amb l’inici del curs escolar 2019-2020, un curs que segons ha explicat l’alcalde serà transcendental en la millora de les infraestructures educatives d’Elx.

Tant l’alcalde com l’edil d’educació, han constatat la normalitat que s’ha donat en l’inici de les classes en els col·legis i instituts del municipi.

La primera visita ha sigut la del col·legi Miguel Hernández, seguit del col·legi de Perleta i finalment l’institut de Torrellano.

“Hem volgut visitar el col·legi Miguel Hernández de Palmerars coincidint amb l’inici del curs escolar en què s’incorporen de l’ordre dels 36.000 alumnes a les aules d’Infantil, Primària i Secundària. Un curs que des del Govern Municipal qualifiquem de crucial per a la millora dels centres educatius a la nostra ciutat”, ha declarat l’alcalde qui ha afegit que “crucial perquè per part de l’Equip de Govern Local hem fet un esforç inversor que s’aproxima al milió d’euros en pro d’intentar millorar elements del dia a dia de la xarxa de col·legis públics de la ciutat, però crucial també perquè serà el curs en el qual comença a fructificar el Pla Edificant”.

Tal com ha explicat Carlos González, aquesta mateixa setmana comencen les obres en el col·legi Els Garrofers, s’acaben de licitar les obres del col·legi La Vallverda, en els pròxims dies està previst que s’inicien els treballs en el col·legi públic Jaume Balmes i el 18 de setembre finalitza el termini per a la presentació d’ofertes de l’IES Vicente Verdú en el Sector V. A més, en aquest curs finalitzarà la redacció del projecte del col·legi públic La Paz en Torrellano.

“En definitiva, és un curs acadèmic transcendental perquè no solament fem un gran esforç inversor en la millora del manteniment dels centres des de l’òptica municipal, sinó que, en cooperació amb la Generalitat Valenciana es posaran en marxa construccions educatives, reformes i noves construccions que són absolutament essencials per a la millora de les infraestructures educatives a la ciutat que és la gran prioritat de l’Equip de Govern”, ha assegurat l’alcalde.

El fet de visitar el col·legi Miguel Hernández en l’inici del curs escolar s’ha degut tal com ha apuntat l’alcalde al fet que “es tracta d’un centre CAUS i hem volgut estar ací per a prestar tot el suport al col·legi que està fent un gran treball, a la nova associació de mares i pares i en definitiva a tindre presència en un barri tan important a la nostra ciutat com és Palmerars, ja que és important fer visible les diferents realitats en els centres de la nostra ciutat”.

Torrellano

L’alcalde, i la regidora d’Educació també han visitat l’IES de Torrellano. González ha indicat que “aquest serà el curs en el qual es resolga el problema de la façana d’aquest institut, una circumstància que ens preocupa i sobre la qual estem treballant amb Conselleria per a resoldre les incidències inicials amb els defectes en la façana i després del que ha ocorregut amb el concurs de creditors de l’empresa que havia de fer els treballs”.

L’alcalde ha reiterat que s’ha demanat a la Generalitat que garantisca la seguretat dels i de les alumnes de l’institut i que declare d’urgència l’actuació administrativa perquè es puga produir la licitació amb la major rapidesa perquè s’inicien les obres al més prompte possible. “A més, de forma transitòria, en aquests primers dies hem atés la petició de la direcció del centre i s’ha disposat una especial presència policial per a garantir que es desenvolupe amb absoluta normalitat l’inici del curs escolar”, ha dit González qui ha afegit que “ara cal pensar en clau de futur de manera que es mantinguen les mesures preventives adoptades i d’altra banda cal pensar en la celeritat administrativa per part de la Conselleria en l’adjudicació de les obres”.

“Reclamem a la Conselleria d’Educació una actuació ràpida perquè adjudiquen les obres de la façana, es reprenguen els treballs i puguen estar finalitzades al més prompte possible”, ha conclòs el primer edil.