L’alcalde anuncia un pla extraordinari per a reparar els danys del temporal després de visitar les zones del municipi més afectades per les pluges

L’alcalde anuncia un pla extraordinari per a reparar els danys del temporal després de visitar les zones del municipi més afectades per les pluges

Carlos González assegura que després d’avaluar els danys es prioritzaran actuacions per a reparar com més prompte millor les destrosses causades per la gota freda en els centres educatius amb barracons, en el litoral i en la via pública

L’alcalde d’Elx, Carlos González, el regidor d’Emergències, Ramón Abad, i el regidor de Pedanies, Vicente Alberola, han visitat durant tot el matí de hui algunes de les zones del municipi més afectades per la gota freda amb la finalitat de fer balanç dels danys, juntament amb els i les alcaldesses pedànies d’aquestes pedanies. La visita s’ha centrat als Bassars, als Arenals, al Pinet, a la Marina i al Derramador.

“Hem fet un recorregut per les pedanies més afectades per les intenses pluges que s’han registrat en el nostre terme municipal en els últims dies. És cert que aquesta nit hi ha hagut pluges de gran intensitat i amb fort aparat elèctric però han sigut de curta duració i no han ocasionat danys especials més enllà d’alguna caiguda d’arbre, incidències que han sigut ràpidament solucionades”.

Quant al balanç general de les pluges dels últims dies González ha destacat que “en aquest moment estem duent a terme una valoració dels danys. A primera vista caldria destacar que el litoral, especialment Arenals, és la zona més castigada per les pluges, si bé és cert que en el conjunt del terme municipal s’han produït innombrables incidències d’intensitat mitjana cas dels danys en centres educatius amb barracons, especialment a la Baia i a Torrellano, que esperem que estiguen esmenats com més prompte millor”. L’alcalde ha apuntat que “ara es farà una valoració de tots els danys esdevinguts en camins, equipaments col·lectius, via pública, litoral… A partir d’ací, veurem si podem acollir-nos a algun tipus d’ajuda de l’Estat o de la Generalitat i des de la perspectiva municipal prioritzar les actuacions i dur a terme un pla extraordinari de condicionaments de les zones danyades pel temporal”.

Ajuda a la Vega Baixa
Al marge d’això, l’alcalde ha volgut expressar “la solidaritat del poble il·licità i de l’Ajuntament amb els nostres veïns de la Vega Baixa que és on s’han produït danys de vertadera intensitat amb pèrdues humanes, que és el més greu i irreparable. Des de l’Ajuntament no solament estem col·laborant amb l’enviament de mitjans materials i humans al municipi veí de Santa Pola sinó que també a través de l’empresa municipal Aigües d´Elx i de la Policia Local hem enviat mitjans materials i humans per col·laborar amb altres municipis com Oriola o Dolores”.

En concret, s’han enviat dos camions de neteja de clavegueram a localitats com Coix i Redovà i una llanxa marítima amb quatre agents de la Policia Local a Dolores.

D’altra banda, des de la Plataforma Il·limitada de Famílies per l’Educació d’Elx en col·laboració amb la regidoria d’Educació i DYA s’està organitzant una recollida de mantes, roba i material escolar per a portar a les zones més afectades per la riuada a la Vega Baixa.