L’alcalde i el conseller d’Habitatge assisteixen a l’inici de les obres del tercer bloc de Sant Antoni

L’alcalde i el conseller d’Habitatge assisteixen a l’inici de les obres del tercer bloc de Sant Antoni

Dalmau reafirma el compromís del govern valencià amb el barri i la ciutat d’Elx, i Carlos González destaca l’enteniment institucional de les administracions implicades

La construcció d’habitatge adequat, accessible i eficient contínua en el barri de Sant Antoni amb l’ambiciós projecte de millora urbana que està transformant, no solament la fisonomia d’aquesta àrea, sinó de tota la ciutat. L’alcalde, Carlos González Serna, el conseller d’Habitatge, Arquitectura Bioclimàtica i vicepresident segon de la Generalitat, Rubén Martínez Dalmau, així com membres de l’Equip de Govern local i el gerent de PIMESA -l’empresa municipal encarregada de les obres-, Antonio Martínez, han pogut comprovar in situ el present i el futur de l’emplaçament. Prèviament, Dalmau ha visitat les instal·lacions consistorials i ha signat en el llibre d’honor.

Ja en Sant Antoni, l’alcalde i el conseller han pogut intercanviar impressions amb persones que resideixen en el primer bloc de 74 habitatges, les quals han mostrat la seua satisfacció amb els acabats i l’habitabilitat d’aquests. Igualment, González i Dalmau han inspeccionat el segon, ja conclòs i pendent d’adjudicar a 120 famílies en aquest últim trimestre de 2019. I, també, amb pressupost de 4,5 milions d’euros i un termini d’execució de 18 mesos, l’inici del tercer edifici, que constarà de 90 habitatges -50 de dos dormitoris i 40 de tres- més un local de 250 metres quadrats. El regidor il·licità, al mateix temps, ha anunciat que la redacció del projecte del quart i últim ha donat començament.

“Hem volgut que el conseller coneguera de primera mà la repercussió urbana i social de l’àrea de regeneració urbanística (ARU) de Sant Antoni”, ha manifestat González, que li ha agraït la seua presència a Elx, i ha destacat a més “la bona sintonia existent entre Ajuntament, Consell i Ministeri en aquesta iniciativa d’envergadura que uneix esforços institucionals”.

Martínez Dalmau, per part seua, ha felicitat l’alcalde pel seu “compromís amb el dret a l’habitatge dels i les habitants d’Elx”, i s’ha congratulat per participar en l’ARU al costat del consistori il·licità. “Era un barri que requeria una intervenció profunda per a millorar la vida de les persones”, ha reconegut el conseller, que s’ha mostrat satisfet de verificar que el veïnat del primer bloc “realment està encantat de poder viure en millors condicions que abans”. Així mateix, i a més de refirmar l’aposta del govern valencià per Sant Antoni i Elx, ha exhortat a concloure tots els treballs en el barri durant aquesta legislatura “clau” perquè, “dins de relativament poc”, el veïnat compte amb pisos més dignes, “tal com indica l’article 47 de la Constitució Espanyola i l’Estatut d’Autonomia”.