L’alcalde i membres de l’equip de Govern assisteixen a les Jornades de portes obertes del Museu Escolar de Puçol per a inaugurar la seua nova sala d’exposicions

L’alcalde i membres de l’equip de Govern assisteixen a les Jornades de portes obertes del Museu Escolar de Puçol per a inaugurar la seua nova sala d’exposicions

L’espai ampliat consta de 140 metres quadrats dedicat a la mecanització del camp i a la modernització dels habitatges amb objectes com a televisors antics, maquinària agrícola i estris domèstics

Carlos González agraeix l’esforç de totes les persones que es dediquen a enfortir i millorar el museu.

L’alcalde d’Elx, Carlos González, ha participat hui en les Jornades de Portes obertes del Museu Escolar de Puçol per a inaugurar la seua nova sala d’exposicions. Una jornada en la qual també s’ha celebrat el Dia Mundial del Turisme. Acompanyat de la regidora de cultura, Marga Antón, de membres de l’equip de Govern i de la corporació municipal, González ha agraït l’esforç i compromís de tots els que treballen a fer créixer el Museu de Puçol. “Gràcies per aquesta dedicació, esforç i passió que poseu de manifest amb aquest treball que realitzeu”, ha destacat.

En l’acte d’inauguració, que ha tingut lloc a les 12.00 hores, també ha estat present el diputat Juan de Dios Navarro en representació del president de la Diputació Provincial, Carlos Mazón, qui ha posat en manifest el suport de la Institució Provincial al Museu amb unes ajudes de 92.000 euros.

Així mateix, també han participat en l’acte el director del Museu Escolar de Puçol, Rafael Martínez, i la directora de l’escola de Puçol, Isabel Picó i el president de l’associació Centre Cultural Tradicional Museu Escolar Puçol, José Mora. A més, veïns i alumnes de l’escola de Puçol també han assistit.

La sala ampliada consta de 140 metres quadrats dedicats a la mecanització del camp i a la modernització dels habitatges amb objectes amb els quals es pretén reproduir detalladament l’època dels anys seixanta. Una mobylette, un tractor, una motoaixada i màquina de pelar ametles són algunes de les peces que es poden apreciar en aquesta exposició.

El regidor ha qualificat l’exposició com una gran oportunitat per a fer recordar a la població la importància que va tindre la introducció de les màquines per a les persones del camp. Segons González aquest fet històric va suposar “progrés” i “prosperitat” per a la ciutat d’Elx.

Per part seua, el director del Museu ha recordat que durant aquests dies es podrà gaudir d’una àmplia programació d’activitats que es desenvoluparan per tota la ciutat d’Elx. García ha explicat que l’equip del Projecte Puçol dinamitzarà el carrer d’El Salvador amb imatges i objectes del passat.

El Museu Escolar de Puçol, situat en la partida de Puçol, naix l’any 1969 com una activitat lligada al Projecte Pedagògic “L’Escola i el seu Mitjà” i reconegut per la UNESCO des de 2009 com a Patrimoni de la Humanitat en el Registre de Bones Pràctiques de Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial.