L’Equip de Govern municipal dona suport a AFAE en la seua jornada de lluita contra l’alzheimer

L’Equip de Govern municipal dona suport a AFAE en la seua jornada de lluita contra l’alzheimer

L’alcalde i els regidors d’Igualtat, Sanitat, Mobilitat i Comerç assisteixen a la lectura del manifest en la seu de l’associació amb motiu del Dia Mundial de l’Alzheimer que es va celebrar divendres passat

L’alcalde de la ciutat, Carlos González, acompanyat dels regidors de Sanitat, Mariola Galiana; Igualtat i Drets Socials, Mariano Valera; Mobilitat, Esther Díez; i Comerç, Felip Sànchez, ha donat suport a aquest matí a l’Associació de Familiars de Persones amb Alzheimer d’Elx (AFAE) en la seua jornada de lluita contra aquesta malaltia.

L’acte, celebrat en la seu de l’associació, ha consistit, entre altres activitats, en una solta de globus i en la lectura d’un manifest en el qual s’ha destacat la important funció dels cuidadors d’aquests malalts i la necessitat de lluitar contra l’estigmatització social que causa aquesta malaltia.

Carlos González ha ressaltat el valor del treball de l’associació i la importància de la investigació científica i social. Així mateix, ha recordat la rellevància del Pla Nacional d’Alzheimer que servisca per a establir polítiques per a la lluita contra aquesta malaltia.

La lectura del manifest ha sigut a càrrec dels membres d’AFAE i en el mateix s’ha indicat que el perfil demogràfic està canviant de manera notable, configurant una societat envellida amb un àmbit familiar canviant. Això condiciona la manera en què s’entén l’atenció i la cura a les persones amb demència, sent l’edat el principal factor de risc per a patir alzheimer.

Per part seua, Celia Lastra, directora d’AFAE, ha plantejat la necessitat de valorar i reconéixer la identitat pròpia de cada tipus de demència, l’especialització en la prestació de les atencions, recursos i cures, així com establir protocols per als afectats.

Durant tot el mes de setembre s’han programat diferents taules informatives i petitòries en diferents punts de la ciutat. Maria Isabel Moreno, presidenta d’AFAE, ha convidat tot el que vulga a participar en la mobilització espontània (flashmob) que es durà a terme demà 21 de setembre en la Glorieta. Un altre dels actes programats serà el concert solidari a benefici d’AFAE del Grup Ternari en la Basílica de Santa María el pròxim 27 de setembre.

“Evolució” ha sigut el lema triat per a aquestes jornades, amb el qual es busca la reflexió sobre els canvis en tot el relacionat amb les demències en general i amb l’alzheimer en particular, així com amb les conseqüències que genera en les persones i en la societat.