Marga Antón presenta la nova temporada de música clàssica de l’OSCE

Marga Antón presenta la nova temporada de música clàssica de l’OSCE

L’import de l’abonament per als sis concerts programats és de 68 euros en pati de butaques, amb preus especials per a jubilats, famílies nombroses i estudiants de conservatoris i universitats.

L’Orquestra Simfònica Ciutat d’Elx (OSCE) ha presentat, en el Gran Teatre, la temporada 2019/2020 sota el nom de ‘L’edat de la maduresa’, que comptarà amb sis concerts i coincidirà amb les tres dècades d’existència del conjunt i el centenari del coliseu il·licità.

“Des de l’Equip de Govern volem continuar donant suport a la música clàssica”, ha dit la responsable de l’àrea de Cultura, Marga Antón, que ha qualificat a l’OSCE com “la columna vertebral” del gènere a la nostra ciutat, a més d’aprofitar per a agrair l’obstinació “artística i personal” als i a les seues integrants, la qual cosa es tradueix en una llarga i consolidada trajectòria.

Miguel García, president de l’OSCE, ha volgut posar en valor “el treball i el suport de l’Ajuntament” altre any més, no sense abans tindre unes paraules de suport i sensibilitat cap a la Vega Baixa i Múrcia en aquests moments difícils, donada la vinculació de l’Orquestra amb aquests territoris. A més, ha destacat que es mantenen tots els preus dels concerts respecte a l’any passat, per la qual cosa l’abonament en pati de butaques continuarà costant 68 euros, “un 40% de descompte respecte a la suma de l’import de les entrades soltes”, ha especificat García, qui ha recordat que per als jubilats, famílies nombroses i estudiants de conservatoris i universitats hi ha preus reduïts.

Mihnea Ignat, director de l’OSCE, ha sostingut que atraure la gent al teatre és una combinació de “programació i inversió cultural”, i ha lloat la tendència ascendent de públic que va donar començament la temporada passada, quan es va penjar el cartell de complet en mesos en què normalment els il·licitans no acudien als concerts de l’OSCE. “Quan portes bons artistes, la gent respon”, ha expressat tallantment Ignat, que confia que la temporada 2019/2020 també culla resultats positius, per la qual cosa ha convidat a traure’s l’abonament: “Amb l’elenc que presentem, és un privilegi poder veure concerts en directe per 68 euros. No hi ha raó per a no vindre i escoltar a l’OSCE”.

Concerts
‘L’edat de la maduresa’ arrancarà el 19 d’octubre en el Gran Teatre amb ‘Us agrada Brahms?’, que interpretarà la jove violinista ucraïnesa Eva Rabchevska. L’1 de gener de 2020 serà el tradicional Concert d’Any Nou, amb reminiscències romaneses i hongareses, a més de compositors i músiques d’altres llocs de l’est d’Europa. El 15 de febrer el jove director austríac Felix Hornbachner tindrà com a solista convidada a l’arpista granadina Sara Esturillo en ‘Música diàfana’ que interpretaran, entre altres, a Debussy, Händel o Haydn. El 14 de març el clarinetista de l’OSCE César Martín delectarà al públic amb Mozart i Haydn. El 4 d’abril serà temps simfonies i rèquiems de Setmana Santa, igual que de les veus del Cor de Cambra Ciutat d’Elx. Finalment, el 16 de maig tancaran la programació el violinista Antonio Egea i el violoncel·lista David Ape Llániz amb ‘Us ha agradat Brahms?’. L’edil de Cultura preveu que per a aquesta temporada s’aconseguisquen els tres-cents abonaments.

Consulta la programació