Més d’un centenar de persones assisteixen a la celebració del 40 aniversari de la Federació d’Associacions Veïnals d’Elx

Més d’un centenar de persones assisteixen a la celebració del 40 aniversari de la Federació d’Associacions Veïnals d’Elx

L’entitat ret homenatge a José Vicente Quiles, Adolfo Martínez i Angelita Grau, a títol pòstum; als expresidents José Luis Miralles i Marisa Bartolomé; al regidor Felip Sánchez i a l’alcalde, Carlos González

Bernardo Sánchez: “Ja som una entitat madura, adulta, i no devem res a ningú. Més del 90% del moviment associatiu veïnal està amb nosaltres”.

Carlos González: “Hem d’intensificar el treball, aprofundir i fer que el moviment associatiu tinga un paper protagonista en la definició de l’Elx que estem construint entre tots”.

Més d’un centenar de persones es van reunir anit en el Centre de Congressos per a celebrar el 40 aniversari de la constitució de la Federació d’Associacions Veïnals d’Elx, una cita que estava prevista en l’Hort de Baix però que va haver de ser canviada d’ubicació per l’amenaça de pluja.

L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde d’Elx, Carlos González, acompanyat dels regidors de l’equip de Govern Héctor Díez, Patrícia Macià, Puri Vives i Felip Sánchez; representants de les diferents associacions que formen part de la Federació i d’altres entitats veïnals.

El president de la Federació, Bernardo Sánchez, va fer un repàs dels diferents moments històrics viscuts pel moviment veïnal i va esmentar als protagonistes d’aquests en les seues diferents etapes. “Tal com hui, fa 40 anys, un 8 de setembre, es constituïa la Federació d’Associacions de Veïns d’Elx mitjançant uns estatuts, en un moment històric, amb la signatura de veïns del Toscar, Carrús Est, barri obrer d’Altabix, Sant Crispí, el Pla, el Raval-Portes Encarnades i Porfiri Pascual“, va assenyalar Sánchez en la seua intervenció d’obertura de l’acte.

El president de la Federació va destacar la lluita incansable dels veïns per aconseguir enllumenat públic, parcs o centres sanitaris, en moments de moltes manques de serveis públics bàsics, a més del seu treball a favor de les llibertats, la promoció de la cultura o la cerca de solucions als problemes urbanístics, “una gran història de lluita i de reivindicació, callada i en l’ombra”.

“Ja som una entitat madura, adulta, i no devem res a ningú. Hem format una família meravellosa, comencem amb set associacions de veïns i ara som més de 40 associacions, la qual cosa suposa més del 90% del moviment associatiu veïnal que està amb nosaltres”, va indicar Bernardo Sánchez.

El president va fer esment a persones com Manolo Canales o Antonio Gonzálvez, entre altres, i a presidents com Paco García, Eugenio Sagasta, Tonico Jaén, José Luis Miralles o Marisa Bartolomé pel seu temps i esforç a favor de l’activitat veïnal.

“Teniu futur”

L’alcalde d’Elx, després d’agrair la invitació a l’acte, va indicar que “per al govern municipal és una autèntica satisfacció estar hui ací, compartir un dia important no solament per a la Federació sinó per a la ciutat. En aquests 40 anys de la Federació, que coincideixen amb els 40 anys de democràcia municipal, crec que la transformació i modernització de la ciutat, a més de la millora de la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes dels barris i les pedanies ha sigut el producte de l’esforç de les associacions de veïns i la receptivitat dels diferents governs”.

“Les associacions de veïns i la Federació heu sigut un motor fonamental d’aquest canvi que ha experimentat la nostra ciutat. Sense el vostre impuls i les vostres reivindicacions, Elx no seria el que és en l’actualitat. Teniu un passat rellevant, però sobretot teniu un futur per davant que significa continuar contribuint d’una forma efectiva a transformar la ciutat i a contribuir al fet que continue progressant perquè els il·licitans i lesi l·licitanes visquen millor”, va assenyalar Carlos González.

“Estem satisfets del que ha sigut el moviment veïnal per a la nostra ciutat en aquests 40 anys però hem d’intensificar el treball, aprofundir i fer que el moviment associatiu tinga un paper protagonista en la definició de l’Elx que estem construint entre tots. Per això, per a aquest Govern i per a mi com a alcalde de la ciutat, en aquests pròxims quatre anys el paper de la Federació i de cadascuna de les associacions ha de ser determinant perquè amb les vostres idees fem un Elx millor, més solidari, amb més progrés, prosperitat i llibertat”, va expressar el regidor il·licità.

Reconeixements

La Federació d’Associacions de Veïns va retre homenatge a títol pòstum amb lliurament de plaques d’agraïment per la seua tasca a Adolfo Martínez, Angelita Grau i José Vicente Quiles. També va ser reconegut el treball realitzat pels expresidents de la Federació José Luis Miralles i Marisa Bartolomé.

En el pla institucional van rebre sengles distincions el regidor de Compromís i membre de l’equip de govern Felip Sánchez, edil de Participació Ciutadana en la passada legislatura, i l’alcalde, pel seu suport a la Federació i al moviment veïnal.

L’acte va concloure amb un sopar a la sala d’exposicions del Centre de Congressos.

Junta directiva

Bernardo Sánchez (president)

Carmen Buendía (vicepresidenta)

José Luis Sola (secretari)

Fini Alonso (tresorera)

Gabriela Grau, Joaquín López, Sandra Núñez, Víctor Vicente i Javier Fernández (vocals)

Javier Rojas (Comunicació, premsa i RRSS)

A V pertanyents a la Federació:

AA.VV. Barrio Obrero deAltabix

 1. AA.VV. Matola
 2. AA.VV. Carrús-Pantà
 3. AA.VV. Atzavares
 4. AA.VV. Dones Veïnals
 5. AA.VV. L’Altet
 6. AA.VV. Sant Antoni
 7. AA.VV. Partida d’Altabix
 8. AA.VV. Torrellano
 9. AA.VV. La Sabatillera
 10. AA.VV. Perleta-Maitino
 11. AA.VV. Algorós
 12. AA.VV. Carrús Est
 13. AA.VV. Pla Nou
 14. AA.VV. Daimés-Vinalopó
 15. AA.VV. Centre-Avinguda
 16. AA.VV. Poeta Miguel Hernández
 17. AA.VV. Penya de les Àguiles
 18. AA.VV. DaimésDerramador
 19. AA.VV. Porfiri Pascual
 20. AA.VV. Algoda
 21. AA.VV. El Pla
 22. AA.VV. Raval
 23. AA.VV. Carrús-Magros-Vinalopó
 24. AA.VV. El Toscar
 25. AA.VV.  Sant Crispí
 26. AA.VV.  Llar Jardí.
 27. AA.VV. Hort Ripoll
 28. AA.VV. Santa Anna
 29. AA.VV. La Baia
 30. AA.VV. Els Palmerars
 31. AA VV. Ciutat Esportiva Universitària
 32. AA.VV. La Foia
 33. AA.VV. Santa Bàrbara
 34. AA.VV. Gàl·lia-Partida d’Altabix.
 35. AA.VV. La Vallverda
 36. AA. de Veïnes i de Veïns dels Bassars.
 37. AA.VV. Lloma Sant Pere
 38. A. La Marina Espai Natural
 39. AA.VV. Els Arenals del Sol
 40. AA.VV. La Marina
 41. AA.VV. Bonavista
 42. AA.VV. Camí dels Pussos