Mobilitat inicia les parades a demanda per a dones en el bus nocturn

Mobilitat inicia les parades a demanda per a dones en el bus nocturn

La mesura s’implantarà després de la reunió de la Regidoria amb representants del Consell de les Dones.

La Regidoria de Mobilitat Sostenible posarà en marxa un servei de parades intermèdies per a dones en el servei de bus nocturn. Es tracta d’una iniciativa que busca augmentar la seguretat de les dones usuàries del transport públic en aquesta franja horària.

D’aquesta manera, al llarg del recorregut habitual de la línia les dones podran sol·licitar al conductor o conductora del bus una parada prèvia a l’establida. Aquesta es realitzarà en el punt més pròxim al sol·licitat que reunisca les condicions de seguretat per al descens de la viatgera del vehicle.

També podran fer ús d’aquest servei les persones menors de 16 anys i les majors de 65, així com les persones amb discapacitat.

El servei de bus nocturn es reiniciarà la matinada del 27 al 28 de setembre. Amb horari des de les 23.15 fins a les 6.00 hores. Estarà en funcionament els divendres i els dissabtes.

El seu recorregut és el següent: Centre Comercial l’Aljub, avinguda de la Llibertat, Reina Victòria, plaça de Baix, avinguda Joan Carles I, avinguda d’Alacant fins a rotonda carrer Barxell i retorn per avinguda d’Alacant, plaça de Benidorm, plaça de Jaume I, mestre Albéniz, Vicent Blasco Ibáñez, Cristóbal Sanz, Diagonal, plaça de Barcelona, avinguda de Novelda, plaça de l’Algeps, avinguda de la Llibertat i Cementeri Vell.

La mesura es durà a terme després de la reunió mantinguda dilluns passat entre la Regidoria de Mobilitat, l’empresa d’autobusos urbans, l’associació de Ràdio Taxi i la unitat ciclista de la Policia Local amb representants del “Consell dels Dones”.

En aquest sentit, la regidora de Mobilitat, Esther Díez, ha explicat que “la trobada ens ha servit per a conéixer de primera mà les demandes dels diferents col·lectius de dones en matèria de mobilitat, i per a poder concretar les primeres accions per a fomentar que les dones puguen accedir amb major facilitat al transport públic i alternatiu’.

‘És essencial que integrem la perspectiva de gènere en les polítiques que realitzem des de cadascuna de les regidories de l’Ajuntament per a donar respostes a les necessitats de les dones i, per això, hem acordat celebrar més reunions que permeten avaluar les accions posades en marxa i desenvolupar noves mesures’, ha indicat Esther Díez.

Cursos ciclistes

En la reunió també s’ha abordat la posada en marxa de cursos específics de mobilitat ciclista per a dones. S’ha concretat la posada en marxa de cursos per a ensenyar a muntar amb bicicleta i cursos per a millorar la conducció a la ciutat; una educació en seguretat viària bàsica per a millorar la seua autonomia i promoure la seua aposta per la mobilitat sostenible.

Taxi

Per part de l’associació de Ràdio Taxi s’ha explicat que els seus vehicles compten amb un distintiu que anima a les dones a demanar al conductor o conductora que esperen fins entren en la seua destinació, per a millorar la seguretat fins que arriben a la porta de la casa.